Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Doutzen Kroes onthult beautygeheim

Altijd al willen weten wat Doutzen Kroes doet om in vorm te blijven? Ze heeft het in het januari-nummer van de Britse Vo...

Doutzen Kroes onthult beautygeheim

Altijd al willen weten wat Doutzen Kroes doet om in vorm te blijven? Ze heeft het in het januari-nummer van de Britse Vogue verklapt: touwtjespringen, boksen en drie gezonde shakes per dag.

Om in shape te blijven, sport Doutzen Kroes heel wat af. Het liefst buiten, zo blijkt. “Ik sport liever in de frisse lucht dan in een sportschool waar je andermans adem inademt. Wanneer ik in New York ben, dan ga ik vaak hardlopen langs de Hudson River.”

“Maar daarnaast doe ik ook veel aan boksen en touwtjespringen. Ik houd van zware trainingen en flink zweten, dus mijn beste work outs zijn meestal cardio. Pilates doe ik om te stretchen en voor mijn houding, maar ik ben er niet dol op. Mijn springtouw neem ik trouwens altijd mee, overal waar ik naartoe ga.”

3 x shakes

Behalve dat Doutzen veel sport, is ze ook veel bezig met goede voeding. Zo maakt ze iedere ochtend drie shakes. “Wanneer ik wakker word, pers ik eerst een citroen, een grapefruit en een sinaasappel voor mijn man, mijn zoon en mezelf.”

Daarna is het tijd voor de volgende shake: een mix van green power, wheatgrass, chia seeds en water. “Het is vies, maar je moet het in een keer opdrinken. Voor mijn derde shake blend ik een banaan, chai seeds, cacaobonen en camu en maca oils. Ik zit na deze drie shakes altijd vol. Daarna ga ik naar mijn werk en neem ik nog een normaal ontbijt.”

Het is dus duidelijk wat je moet doen om ook zo’n figuur als Doutzen te krijgen. Touwtjespringen, boksen, hardlopen, pilates, cardio en drie speciale shakes per dag.

Beeld: Getty Images