Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Celebrity dieet: Scarlett Johansson

In The Avengers draagt ze alleen maar een latex bodysuit, dus dook Scarlett Johansson (28) ter voorbereiding een paar ma...

Celebrity dieet: Scarlett Johansson

In The Avengers draagt ze alleen maar een latex bodysuit, dus dook Scarlett Johansson (28) ter voorbereiding een paar maanden flink de sportschool in. Met resultaat, zo zagen de bezoekers van volle bioscoopzalen wereldwijd. Scarlett zou zelfs zeven kilo afgevallen zijn – op een lengte van 1.60 meter – als resultaat van haar werk.

Dieet

Ze eet al lange tijd veganistisch, maar voor ze op de set van The Avengers verscheen zette ze een tandje bij, vertelt personal trainer Bobby Strom. “Ze at kleine maaltijd verspreid over de dag. Veel havermout, vers fruit en verse groentes, salades en licht verteerbare eiwitten.”

Work-out

“Er is geen toverstokje waamee je even zwaait om er goed uit te zien in een latex catsuit”, aldus Scarlett. Dus dook ze vier à vijf keer per week negentig minuten de sportschool in om slank doch explosief voor de camera’s te verschijnen. Met gewichten, weerstandsbanden en een medicijnbal was het kernwoord vooral ‘herhaling’. Ook hardlopen stond bijna dagelijks op het programma.

Upkeep

Nu ze in superheldenvorm is, lijkt Scarlett vastberaden haar mooie lijf in stand te houden. “Ik hoef niet meer op vijftig verschillende manieren een dumbbell te kunnen liften, maar ik sport elke dag dertig minuten en eet gezond.” Maar zo zegt ze ook: “Het moet wel leuk blijven. Ik ben net zo dol op tosti’s als ieder ander. Alleen combineer ik het slechte eten waar ik zo’n zin in heb met een verder goed uitgebalanceerd dieet.” (MK)

Bron beeld: Getty images