Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Estelle Gullit had door willen studeren

Ruud en Estelle Gullit zijn hét glamourkoppel van Nederlandse bodem. Estelle, toen nog voetbalvrouw in spé, zette jaren...

Estelle Gullit had door willen studeren

Ruud en Estelle Gullit zijn hét glamourkoppel van Nederlandse bodem.

Estelle, toen nog voetbalvrouw in spé, zette jaren geleden haar ambities opzij om bij haar geliefde te kunnen zijn. Over deze periode vertelt de Amsterdamse: “Het was als meisje wel mijn ideaal om jong kinderen te krijgen. En als je alles om je heen opgeeft om naar het buitenland te gaan, gaat dat proces in een soort snelkookpan. In het buitenland dacht ik nog steeds wel aan een carrière. Maar als je man zo druk is en je in de voetbalwereld van hot naar her wordt geslingerd, zet je jezelf een beetje opzij. Nu denk ik weleens: Waarom heb ik dat gedaan?”

Op de vraag of Estelle moeite had altijd maar ‘de vrouw van’ te moeten spelen antwoordt de moeder van twee: “Het kwam erop neer dat er voor mijn ambities geen plaats was en dat mijn tijd nog wel zou komen. En dan gaan de jaren voorbij en denk je: Had ik maar langer doorgestudeerd, wél die opleiding gevolgd.”

De blondine wordt in de media vaak afgebeeld als iemand die niets liever doet dan geld uitgeven en door de PC Hooftstraat slenteren. “Ik denk dat die tijd voorbij is. Dat waren momentopnames. Dat beeld heeft iemand van mij gecreëerd en het is heel moeilijk om er vanaf te komen. Ik heb steeds het gevoel dat ik dat moet ontkrachten, terwijl dat totale onzin is.” Een gedenkwaardig moment is dat wanneer Jort Kelder met megafoon “Estelle” door de PC Hooftstraat schreeuwt. “Dat was humor ten koste van een ander. Hij heeft gewoon een karakterprobleem. En je ziet nu zelf waar hij is,” zo vertelt Estelle.

Estelle, Ruud en de kids

Estelle en Ruud Gullit