Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Danie Bles: “Jurkenstress”

Zo, eindelijk even tijd voor een nieuwe blog. De afgelopen weken waren super hectisch, omdat er ontzettend veel evenemen...

Danie Bles: “Jurkenstress”

Zo, eindelijk even tijd voor een nieuwe blog. De afgelopen weken waren super hectisch, omdat er ontzettend veel evenementen gehouden werden. Natuurlijk hield ik onlangs drie eigen Mix & Match shows (bekijk hier de te gekke video van die avond), maar daarnaast stonden er ook ontelbaar veel gala’s en awardshows op de planning.

Voor mij betekent dat één ding: jurkenstress. Want voor onder meer Leontine, Chantal en Sylvie ‘moest’ ik onlangs op pad voor een gala-outfit. In Nederland is dat soms best lastig, aangezien er hier niet heel veel gave, lange (gala)-jurken te verkrijgen zijn. Maar gelukkig is er ook online een hoop te vinden.

Ik heb het hele internet afgestruind om maar genoeg show-stopping dresses in ‘huis te halen’. Ik heb volop geshopt bij Farfetch, Topshop, Selfridges, LuisaviaRoma en Netaporter. Natuurlijk zorg ik voor al mijn klanten altijd voor meerdere opties, dus je kunt je voorstellen wat een klus dit was.

Sylvie had de afgelopen tijd meerdere belangrijke events. Ik moest goede outfits hebben voor de onthulling van haar (en Rafael’s) wassen beeld in Madame Tussaud, het Charity Gala, de Fernsehe prijs en de Goldene Henne Awards in Duitsland. Ik shopte Sylvie’s jurken onder meer bij Lanvin en Gucci.

Sylvie bij de onthulling van haar wassen beeld in Madame Tussaud

Sylvie in Gucci-jurk mét lange paardenstaart bij Goldene Henne

Voor Leontine ging ik op zoek naar een roze jurk voor het Pink Ribbon gala. Een goede, roze jurk vinden, bleek lastig. Uiteindelijk had ik een stuk of vijf opties verzameld, waaronder een rok en top van Dries van Noten, een vintage Yves Saint Laurent jurk, een roze SuperTrash jurkje, maar ook een blauwe jurk van Atos Lombardini. Tijdens de doorpas, die ik met Leontine had, zijn we uiteindelijk voor die blauwe jurk gegaan. Leontine droeg ‘m op de avond van het gala met roze accenten en zag er prachtig uit.

Leontine in blauwe Atos Lombardini jurk met roze accenten tijdens het Pink Ribbon gala

Chantal Janzen kleedden we dit jaar voor het Musical Awards Gala dus ook daarvoor zocht ik een chique, lange jurk. Het is uiteindelijk een zwarte jurk met pailletten geworden van Herve Leger.

Chantal Janzen in zwarte Herve Leger jurk bij het Musical Awards gala

Inmiddels zijn veel van de events weer achter de rug en ben ik apetrots op hoe prachtig alle meiden er in hun jurken uitzagen. Het eindresultaat zien, geeft zo’n heerlijk gevoel!

Wij richten ons inmiddels alweer het volgende grote event: de Beau Monde Awards, waarvoor ik met mijn team dit jaar een groot deel van de organisatie (gastenlijst, pr, goodiebags) op me neem. Spannend!

Wordt vervolgd…

PS. Mijn nieuwe online magazine ByDanie staat weer online, dit keer volledig in het teken van Denim. Bekijk ‘m hier.