Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Art Rooijakkers wil altijd winnen

Art Rooijakkers won vorig jaar het tv-programma Wie Is De Mol? en is komende editie, die aanstaande donderdag van start...

Art Rooijakkers wil altijd winnen

Art Rooijakkers won vorig jaar het tv-programma Wie Is De Mol? en is komende editie, die aanstaande donderdag van start gaat, de presentator.

In een interview met Viva vertelt Art onder andere over zijn gedrevenheid en geldingsdrang. Er is zelfs een collega met wie hij zo vaak ruzie maakte, dat hij nooit meer met Art wil werken.

“En er is bij een reünie ook een cameraman naar me toegekomen die zei: ‘Ik vond jou vroeger zo’n klootzak!’ geeft Art toe. “Ik snap dat wel: ik was jong, ik wilde vooruit en de reportages die ik maakte, moesten altijd heel bijzonder worden. Ik kan er niet tegen als cameramensen – of wie dan ook – bij tv werken als een gewoon baantje zien.”

“Laatst zag ik een filmpje van een Japanner die een fietsbel voor voetgangers had bedacht. Die wil ik ook. Ik kan niet tegen treuzelaars in winkelstraten. Ik moet van A naar B en ga door de muur als het moet. Dat is wel symbolisch voor mijn manier van werken.”

Wie Is De Mol? is vanaf a.s. donderdag wekelijks te zien om 20.30 uur op Nederland 1.