Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heleen van Royen wil zich niet binden

Sinds kort zijn Heleen en Ton van Royen uit elkaar. Na een relatie van 21 jaar zetten de twee er een punt achter. Het is...

Heleen van Royen wil zich niet binden

Sinds kort zijn Heleen en Ton van Royen uit elkaar. Na een relatie van 21 jaar zetten de twee er een punt achter. Het is voor Heleen erg wennen om alleen te zijn, maar ze is niet op zoek naar een nieuwe relatie. “Het laatste wat ik wil, is me binden", zegt ze deze week in Grazia.

“Ik moet er niet aan dénken. Ik ben een enorme einzelgänger, hou ervan om alleen te zijn. Ik zit nu net in een óntbinding”, gaat ze verder.

“Ik ben sinds ’91 met Ton en daarvoor heb ik ook altijd vriendjes gehad. Dit is de eerste keer dat ik op mezelf woon. Ik wil alles laten bezinken. De positieve aspecten van onze relatie behouden.”

“Ton is zo’n belangrijke factor in mijn leven. Een relatie van 21 jaar houdt niet zomaar op. Het is een proces, een ontvlechting. Ik zit er nog middenin”, aldus de brunette.

Scharreltje

Voor Heleen hebben haar nieuwe boek De hartsvriendin en haar kinderen nu prioriteit. “Hier en daar zal ik best een scharreltje hebben, maar ik heb geen behoefte om de beest te gaan uithangen.”

Hoewel de schrijfster hordes fans heeft, werpen de aanbidders zich niet aan haar voeten. “Ik krijg fanmail van mannen, maar met een wildvreemde man afspreken? En als ik eens ergens ben, jaag ik ze schrik aan. Ze durven niet snel, ik word nooit versierd."

Ongewenste intimiteit

Het initiatief op datinggebied ligt dan ook bij haar. “Helemaal. Ik heb vriendinnen die klagen dat ze de mannen van zich moeten afsláán. Dat ken ik niet. Daarom is seks ook positief voor mij: ik heb nooit één ongewenste intimiteit gehad. Niemand raakt mij aan als ik dat niet wil.”

Lees het uitgebreide interview met Heleen van Royen deze week in Grazia!

Beeld: ANP