Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Filmfestival Cannes begint met The Great Gatsby

De 66e editie van het Filmfestival van Cannes gaat woensdag van start. Het festival aan de Franse zuidkust opent met de...

Filmfestival Cannes begint met The Great Gatsby

De 66e editie van het Filmfestival van Cannes gaat woensdag van start. Het festival aan de Franse zuidkust opent met de nieuwe verfilming die regisseur Baz Luhrmann maakte van het boek The Great Gatsby van schrijver F. Scott Fitzgerald.

De film gaat over een jonge schrijver (Tobey Maguire) die in 1922 naar New York reist en daar terecht komt in de mysterieuze wereld van de miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio). De hoofdrolspelers en regisseur zijn de eerste sterren die woensdagavond over de beroemde rode loper van Cannes gaan.

De tweede competitiefilm die woensdag in première gaat is het Mexicaanse drama Heli, over een jonge vader en zijn familie die worden ontvoerd. De film van regisseur Amat Escalante is mede geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Lemming Film (Het Schnitzelparadijs).

De jury die bepaalt welke van de 20 competitiefilms de prestigieuze Gouden Palm in de wacht sleept, staat dit jaar onder leiding van Steven Spielberg. Nederland maakt voor het eerst in 38 jaar weer kans op de prijs, met de film Borgman van Alex van Warmerdam, die zondag in première gaat.

Bron: BuzzE - Beeld: Filmdepot