Health trend uit Hollywood: Bulletproof Coffee

Het is momenteel één van de grootste health trends in Amerika: Bulletproof Coffee. Bulletproof bestaat uit een mengsel k...

Het is momenteel één van de grootste health trends in Amerika: Bulletproof Coffee. Bulletproof bestaat uit een mengsel koffie, boter en (MCT)olie en dient als vervanging voor het ontbijt. Daarnaast zou het je brein een flinke boost geven en eerlijk is eerlijk: dat kunnen we allemaal wel gebruiken op een hectische maandagochtend. Maar hoe gezond is zo’n drankje vol vet nu eigenlijk?

Wankelend in Tibet

Dave Asprey, de bedenker van het powerdrankje, kwam op het idee toen hij hoog in de bergen van Tibet verbleef. “Ik wankelde een pension binnen waar het zo’n -10 ºC was en werd letterlijk verjongd door een romig kopje yak boter thee. Toen begon de biohacker in mij zich af te vragen: waarom?” Na lange tijd van onderzoek kwam hij op de Bulletproof Coffee.

Dave zegt dat het drankje allerlei voordelen heeft. Zo zou het de vertering versnellen, de eetlust afremmen, goed zijn voor het brein en uiteindelijk leiden tot gewichtsverlies. Daarnaast zou de Bulletproof Coffee geen tijdelijke boost veroorzaken als bij normale koffie, maar een langdurige werking hebben.

Foodblogger oordeelt

“Het idee erachter is dat je de koffie ’s ochtends vroeg drinkt en zo direct een heleboel gezonde vetten binnenkrijgt. Je begint je dag meteen knallend goed!”, zegt foodblogger Claartje Schroder. Ook Claartje ziet een aantal voordelen in het drankje. Zo vertelt ze dat MCT-olie relatief makkelijk af te breken is en zo dus goed wordt opgenomen door je lichaam. Ook laat de foodblogger weten dat grasboter in vergelijking met roomboter meer vitamine K2 en het gezonde vet CLA bevat. Toch laat Claartje van Foodness.nl ook weten dat één zo’n kopje Bulletproof Coffee al snel 200 à 300 calorieën bevat.

Recept

Nieuwsgierig? Bulletproof Coffee is in een handomdraai te maken. Zie hieronder het recept.

Ingrediënten:

  • 1 kop zwarte koffie
  • 1 of 2 eetlepels ongezouten grasboter
  • 1 of 2 eetlepels MCT-olie (zoals gesmolten kokosolie)

Roer alles goed door tot de vetten zijn opgelost, dat is ongeveer na 20 seconde.

Laatste nieuws