Maak thuis je eigen wijn

Er komen regelmatig apparaten op de markt die het leven gemakkelijker maken. Van ijsmachines en elektrische pizzaovens t...

Er komen regelmatig apparaten op de markt die het leven gemakkelijker maken. Van ijsmachines en elektrische pizzaovens tot smoothie makers en cakepop machines, alles lijkt mogelijk. Maar dat er een wijnmachine op de markt zou komen, is iets waar we alleen durfden dromen.

The Miracle Machine is een apparaat waarmee je binnen drie dagen je eigen wijn kan maken. De machine heeft enkel water, gist, druivenconcentraat en een speciaal poeder nodig om het drankje te maken. De machine biedt zes verschillende pakketten aan, voor zes verschillende soorten wijn. Je kan kiezen uit: Cabernet Sauvignon, Chardonnay Napa, Pinot Noir, een Toscaanse wijn, Sonoma Sauvignon Blanc en een rosé-blend uit de Bourgogne. De bedoeling is dat er de komende maanden nog zo’n 5 á 10 soorten wijn bij zullen komen. Eén nadeel: de wijn blijft maar twee weken houdbaar.

Wijn app

De machine werkt samen met een applicatie, geschikt voor iOS en Android, waar je het proces iedere minuut van de dag kunt volgen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de vergeet dat je het apparaat hebt aangezet.

Kickstarter

The Miracle Machine is een Kickstarter project. Dat houdt in dat er genoeg geld binnengehaald moet worden door online investeringen, zodat de machine daadwerkelijk de markt op kan. De prijs van het apparaat zelf ligt rond de €499 euro en de pakketten met ingrediënten kosten maar een paar euro.

Zou jij The Miracle Machine willen proberen?

Beeld: The Miracle Machine

Laatste nieuws