Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Say what: dit alcoholische drankje helpt je van hooikoorts af

Dan maar aan de gin...

Say what: dit alcoholische drankje helpt je van hooikoorts af

Zit een dag in het park of op het terras er voor jou niet in omdat je na een paar minuten al last hebt van een loopneus en tranende ogen? Neem dan de volgende keer een fles gin mee in je picknickmand...

Onderzoek

Jawel, het is weer zover: de pollenradar kleurt rood. Voor mensen met hooikoorts betekent dit dat hun dagen weer uit snotteren en niezen bestaat. Maarre, er zou een alcoholisch drankje zijn dat je hooikoorts verminderd.

Alcoholische drankjes zouden hooikoorts allesbehalve ten goede komen, maar volgens Asthma UK kunnen doorzichtige sterke dranken als gin en wodka de klachten wel verminderen. Meer dan zestig procent van de mensen met hooikoorts geeft toe dat alcohol hun allergische reacties erger maakt. Onderzoek bevestigt dit, het zou namelijk te wijten zijn aan de histamine en sulfieten dat het bevat.

Betere keuze

Donkere dranken als rode wijn en bier hebben hogere levels van deze stoffen dan doorzichtige dranken als wodka en gin, waardoor de doorzichtige dranken een ‘betere keuze’ zouden zijn. Vooral gin, wat te maken zou hebben met het distillatieproces. Wil je toch liever aan de wijn? Dan zou je eens op zoek kunnen gaan naar een wijn die laag is in sulfieten of een biologische wijn kunnen proberen. Goed, in ieder geval is het belangrijk om met mate te drinken. Cheers!

Bron: Marie Claire archief | Beeld: Friends With Benefits