Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De boekweitpannenkoeken van Christanne de Bruijn

Naast haar eetgedrag deelt musicalster Christanne de Bruijn ook één van de recepten uit haar eetdagboek. Deze heerlijke...

De boekweitpannenkoeken van Christanne de Bruijn

Naast haar eetgedrag deelt musicalster Christanne de Bruijn ook één van de recepten uit haar eetdagboek. Deze heerlijke boekweitpannenkoeken met vers fruit, honing en amandelen zijn de ideale vervanging voor het standaard 'boterham met (pinda)kaas' ontbijt. Daarnaast zijn ze makkelijk te maken en nog gezond ook.

Ingrediënten

Voor vier boekweitpannenkoeken:

  • 100 gr boekweitmeel
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • Aardbeien
  • Blauwe bessen
  • Goij-bessen
  • Amandelen
  • Honing
  • Zout
  • Olie

Bereiding

Pak een grote kom en meng het boekweitmeel met een snufje zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop het mengel met een garde tot een kleverige bal. Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf de mengsel roeren tot een gelijkmatig beslag dat gemakkelijk van de garde loopt. Mocht het mengsel nog te dik zijn, kun je altijd nog wat extra melk toevoegen.

Verhit een koekenpan en zorg dat deze goed heet is. Vaak mislukken de eerste pannenkoeken omdat de pan niet heet genoeg is. Verhit vervolgens een klontje boter of een scheutje olie in de pan. Schep met een (eet)lepel beslag op, verdeel het over de pan en beweeg de pan heen en weer dat het zich verdeeld.

Bak de boekweitpannenkoeken en draai ze om met een spatel als de bovenkant van het beslag droog is en er geen luchtbelletjes meer ontstaan. Bak beide kanten goudbruin en serveer de pannenkoeken op een bord.

Besprenkel de pannenkoeken tot slot met aardbeien, blauwe bessen, goij-bessen, amandelen en wat honing.

Enjoy!