3 x Dingen om op te letten tijdens je volgende pedicure

Ook al loopt het seizoen van de open schoenen ten einde, is het nog steeds van groot belang dat je teennagels verzorgd b...

Ook al loopt het seizoen van de open schoenen ten einde, is het nog steeds van groot belang dat je teennagels verzorgd blijven. Regelmatige pedicures zijn een vast onderdeel van de meeste vrouwen hun beauty routine geworden, maar voordat we ons haasten naar de nagelsalon om de nieuwste kleuren van Essie en OPI te proberen, sta dan even stil bij deze gezondheidsrisico’s van een pedicure bij een nagelsalon.

Let op!

Op dit moment zijn er tal van vrouwen die hun vertrouwde nagelsalon met een bacteriële, virale of schimmelinfectie verlaten. Deze veelvoorkomende nagel aandoeningen kunnen zich langere tijd voordoen en zijn heel moeilijk voorgoed te verhelpen.

1. Vervuilde nagel tools
Onjuist gedesinfecteerde tools zijn de belangrijkste oorzaak van de salon infecties. Metalen instrumenten zoals nagelknippers en bokkepootjes moeten worden gesteriliseerd in een bad die een hogedrukstoom gebruikt en daarmee tot 100 procent van schimmels en bacteriën doodt. Veel salons gebruiken UV-sterilisatoren, die niet voldoende bacteriën doden. Andere niet-metalen gereedschappen, waaronder vijlen en nagel buffer blokjes moeten worden weggegooid na elk gebruik, als ze niet volledig kunnen worden gesteriliseerd.

2. Whirlpool voetbadjes
Wie houdt er nou niet van een heerlijk voetbad? Het bruisende water aan je voeten, je hele lichaam dat ontspant en je komt volledig tot rust. Maar deze whirlpool voetenbadjes zijn eigenlijk broedplaatsen voor allerlei bacteriën. Schimmels, virussen en infecties ontwikkelen zich op warme, vochtige omgevingen en ontstaan meestal in de leidingen als gevolg van opgevangen vuil van de huid, nagels en haren. Het is bijna onmogelijk om een voetbad volledig te steriliseren, omdat bacteriën nog steeds op de loer kunnen liggen in machine.

3. Snijwonden, schaafwonden, krassen
Heb je het ooit meegemaakt dat je een pedicure kreeg waarbij er overhaast en slordig te werk werd gegaan? Grote kans dat jouw antwoord ja is. Sommige nagelsalons worden zo druk bezocht dat nagelstylisten onder druk worden gezet om snel te werken zonder de juiste zorg te geven aan elke klant. Bij gereedschappen die te agressief worden ze gebruikt, kunnen krassen en wondjes in de huid ontstaan. Ofwel een toegangspoort voor bacteriën. Nagels te diep aan de zijkanten worden geknipt, zijn ook een boosdoener voor ingegroeide nagels. Teennagels moeten recht geknipt worden langs de omtrek van de nagel. Laat jouw nagelstylist weten hoe je jouw nagels wil hebben en wees niet bang om hem of haar vragen te stellen!

Beeld: Sanoma Beeldbank

 

 

Laatste nieuws