8 x Beauty trucjes met een tandenborstel

Voor een goede beauty hack doen we alles, vooral als het ons nog wat centen bespaard. Het klinkt dan ook als muziek in d...

Voor een goede beauty hack doen we alles, vooral als het ons nog wat centen bespaard. Het klinkt dan ook als muziek in de oren dat je heel veel fantastische dingen kunt doen met een tandenborstel! Dan wel eentje die je niet van plan bent te gebruiken om je tanden mee te poetsen natuurlijk..

Zelfbruiner verwijderen

Oeps, is je zelfbruiner niet helemaal goed uitgepakt? Maak je dan geen zorgen. Meng wat water, limoensap en zuiveringszout in een kom en doop je tandenborstel erin. Schrob vervolgens je huid schoon op de plekken die verkeerd uitgevallen zijn en behandel de gebieden tot slot met een lichte scrub. 

Wenkbrauwen borstelen

Is het weer tijd om je wilde wenkbrauwen te temmen maar heb je geen klein wenkbrauwborsteltje? Borstel je wenkbrauwen dan gewoon in de goede vorm met een tandenborstel. Zijn de haartjes dan nog ontembaar? Spuit dan gewoon wat haarlak op de borstel en breng ze opnieuw in vorm. Het blijft geheid langer zitten!

Lippen

We kennen het allemaal: je doet lippenstift op en ziet dat er allemaal losse vellen zichtbaar zijn. Smeer voordat je je lippenstift opdoet wat lippenbalsem op je lippen. Pak vervolgens je tandenborstel erbij en draai cirkelvormige bewegingen om alle dode huidcellen weg te halen. Als je je lippenstift opdoet, zul je zien dat het veel mooier uitpakt!

Nagels

Kale, gepolijst nagels zijn een grote hit op dit moment en waren veel terug te zien op de catwalk. Maar er is niets zo zonde als vuil onder je nagels. Je kunt een tandenborstel gebruiken om de schoon te schrobben. Let er wel op dat de haartjes vrij stevig zijn en niet te ver gaat waardoor het pijnlijk wordt. Meng tot slot wat citroensap en baking soda door elkaar en scrub hiermee de nagel. Ze zullen weer prachtig glanzen!

Haardroger schoonmaken

Iets wat we bijna allemaal vergeten te doen is toch wel het schoonmaken van onze föhn. In de motor van het apparaat hoopt stof zich op, waardoor hij vele malen trager wordt. Gebruik een oude tandenborstel om de motor schoon te maken en je zult zien dat je haar voortaan wat sneller droog is!

Ingegroeide haartjes

Ingegroeide haren kunnen erg vervelend zijn. Wrijf met je tandenborstel wat tea tree olie in op de plek waar het haartje is ingegroeid. De olie en het scrubben helpen het haartje vrij te komen, zo niet direct dan wel na verloop van tijd. Let er wel op dat je niet te hard schrobt, dan kan de huid alleen maar meer gaan irriteren!

Highlights

Een leuke DIY voor je haar en ideale look voor de zomer! Breng de highlighter met je tandenborstel aan op de lokken die je lichter wilt maken en voeg zo wat diepte toe in je haar.

Beeld: Sanoma Beeldbank, Getty

 

Laatste nieuws