Hevige discussie over ‘plus-size’ model Calvin Klein

Niet lang geleden was er nog ophef over de The Perfect Body campagne van Victoria's Secret. De campagne werd aangepast e...

Lees ook

Niet lang geleden was er nog ophef over de The Perfect Body campagne van Victoria’s Secret. De campagne werd aangepast en het werd duidelijk dat het merendeel van de vrouwen behoefte heeft aan verschillende maten en lichamen in de modewereld.

Calvin Klein besloot dit anders aan te pakken en heeft voor het eerst een model met maat 38 gekozen voor de nieuwe Perfectly Fit lingerie campagne. Een keuze waar menig vrouw dolblij mee is. En tóch is er een discussie ontstaan over de campagne.

Plus-size

Model Myla Dalbesio treedt in de voetsporen van onder andere Lara Stone, Kate Moss en Jourdan Dunn nu ze het nieuwe gezicht van de iconische Calvin Klein ondergoed campagne is. Er is echter ophef ontstaan over de naam plus-size die Myla’s maatje 38 krijgt. Critici keerden zich meteen tot social media om te laten weten hoe belachelijk de term plus-size is.

Calvin Klein reageert

Calvin Klein laat weten simpelweg verschillende maten te willen gebruiken voor hun campagnes om hiermee te voldoen aan de vraag naar verschillende type vrouwen. Ze zouden zelf nooit de term plus-size hebben gebruikt, dit deed Myla zelf in een interview met Elle.

“Het is een beetje verwarrend omdat ik zwaarder ben”, legde ze uit. “Ik ben niet het zwaarste meisje in de modellenwereld, maar zeker wel groter dan alle andere meiden waar Calvin Klein ooit mee heeft gewerkt. Dat is een beetje intimiderend.”

‘Normale maat’

Het model laat duidelijk weten dat er tijdens de shoot nooit iets over haar gewicht is gezegd en dat ze ook niet anders behandeld is. “Calvin Klein heeft deze campagne niet gemaakt om te shockeren, ze willen alleen een meisje met een ‘normale maat’ naast de andere vrouwelijke figuren in hun advertentie”, laat ze weten. “Ik vind het geweldig dat ik na de explosie van de campagne emails heb gekregen van 15-jarige meisjes, die me vertellen dat ik ze hoop heb gegeven en dat ik ze heb geholpen zichzelf en hun maat te accepteren.”

Lees ook: Keira Knightley vecht tegen Photoshop

 

Beeld: Calvin Klein 

 

Laatste nieuws

Zie ook