Verminkte vrouw trouwt met de liefde van haar leven

Van een doodnormale rijles naar het ziekenhuisbed, dat overkwam de 18-jarige Lindsay Wood. Zij kreeg een ongeluk waarbij...
Verminkte vrouw trouwt met de liefde van haar leven

Van een doodnormale rijles naar het ziekenhuisbed, dat overkwam de 18-jarige Lindsay Wood. Zij kreeg een ongeluk waarbij de auto in vlammen opging en werd met gierende banden naar het ziekenhuis gebracht. Ondanks haar ernstige verwondingen staat haar vriend Robert nog altijd voor haar klaar.

Onafscheidelijk

De tortelduifjes leerden elkaar 11 maanden voor het ongeluk kennen en waren al snel onafscheidelijk. Ondanks haar zware brandwonden, geamputeerde vingers en het feit dat Lindsays ouders hem lieten weten dat hij zich niet verplicht moest voelen om bij haar te blijven, week hij geen seconde van haar zijde.

Lichtflits

"Ik was niet nerveus, want het was de laatste rijles voor ik mijn examen zou afleggen. Ervaring genoeg dus en ik zat ook graag achter het stuur. Plots hoorde ik knarsend metaal en zeg ik een lichtflits, alsof er een bom ontplofte", vertelt de Britse aan de Daily Mail.

Doodsangsten

Zes maanden na het ongeluk kwam Lindsay eindelijk bij: "Ik was doodsbang. Zodra ik mijn ogen opende, voelde ik pijn door mijn hele lichaam. Alles zag er wit uit en mijn mond voelde droog aan. Robert vertelde me dat ik meer dan een maand geslapen had. Blijkbaar had mijn hele lichaam in brand gestaan, gelukkig kan ik me dat niet meer herinneren."

Monster

Al snel begon ze zich af te vragen hoe ze eruit zag na het ongeluk. "Toen ik naar de gezichten van familie en vrienden keek, wist ik genoeg. Ik was een monster. Op een dag vroeg ik aan mijn vader waarom hij mijn haar niet kamde. Het bleek dat de dokters het afgeschoren hadden. Ik was er kapot van toen ik dat hoorde."

Toch zag Robert alles behalve een monster. Integendeel zelfs: "Als ik het niet meer zag zitten, zei hij dat hij van me hield. En als ik hem voorstelde om een nieuw leven te beginnen zonder mij antwoordde hij dat ik mooi en dapper was. En dat hij me nooit zou verlaten."

Trouwen

Een jaar na het ongeluk zette Lindsay haar eerste zelfstandige stappen en een jaar daarna besloot Robert dat het er eindelijk van moest komen. Hij nam zijn vriendin mee naar een juwelier en liet haar zelf een ring uitkiezen. De week daarop ging hij op zijn knieën. De twee trouwden en gingen samenwonen. Dapper als Lindsay was, behaalde ze toch nog haar rijbewijs en ging aan de slag als kinderverzorgster.

"Ongelooflijk dat ik zo ver ben gekomen. En dat allemaal dankzij mijn fantastische familie en Robert!"

Bekijk de foto's van na het ongeluk en haar trouwerij hier!

Lees ook: Tattoo-artiest verbergt brandwonden

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f30cf7da0657', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });