Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Van Muiswinkel vindt zichzelf goede vader

AMSTERDAM - Erik van Muiswinkel heeft een druk leven. De cabaretier denkt niet dat zijn gezin daaronder te lijden heeft...

Van Muiswinkel vindt zichzelf goede vader

AMSTERDAM - Erik van Muiswinkel heeft een druk leven. De cabaretier denkt niet dat zijn gezin daaronder te lijden heeft gehad, vertelt hij in het AD. Hij nam zijn inmiddels volwassen kinderen vroeger vaak mee naar zijn voorstellingen.

“Daar hebben ze het nog steeds over. Ze hadden op zo’n dag de gehele schouwburg als speeltuin. En ze zagen nog eens wat van Middelburg en Maastricht. Op de terugweg gingen we, vaste prik, langs de Mac.”

“Ik heb pas nog tegen ze gezegd: ‘niet achteraf zeiken over je jeugd!’ Als je dat toch allemaal mee mag maken!" grapt hij.

“Als je zelf te veel aan je kop hebt, mis je thuis veel", denkt Van Muiswinkel. "Dan ben ik, zoals ik dat noem, een maand op zee om de voorstelling af te krijgen en zitten je vrouw en kinderen in de zaal bij de première. Als je na afloop met ze spreekt, besef je hoe je achterloopt. Dingen op school, ruzies. Je krijgt toch het verwijt: ‘waar was je?’’’