Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Met bruidsmeisjes is er bijna altijd heibel in de tent'

Vrouwonline sprak Lori Allen, het Amerikaanse begrip op het gebied van trouwjurken, over het nieuwe programma _Say Yes t...

'Met bruidsmeisjes is er bijna altijd heibel in de tent'

Vrouwonline sprak Lori Allen, het Amerikaanse begrip op het gebied van trouwjurken, over het nieuwe programma _Say Yes to the Dress - Bridesmaids_!

Deze maand presenteert TLC Say Yes to the Dress - Bridesmaids, een programma vol tafzijde, sluiers en driftbuien, waarin de kijker een kijkje achter de schermen wordt geboden bij de bruidsmeisjesshow van Bridals by Lori in Atlanta. Een heerlijk programma vol met ontroerende, hilarische en veeleisende bruiden. Ook fijn om te kijken als je niet binnenkort gaat trouwen.

Lori Allen is in Amerika al vele jaren een begrip op het gebied van trouwjurken. Van overal ter wereld komen aanstaande bruidjes in haar winkel om dé jurk te scoren. Lori: “Ik opende mijn winkel twee weken na mijn afstuderen. Ik wist altijd al dat mijn winkel succesvol zou worden. Ik moest er gewoon heel hard voor werken. En dat heb ik gedaan.”

Verkeerde jurkLori’s geheime wapen is dat ze recht door zee is: “Ik ben er voor mijn klanten. Dat betekent dat ik eerlijk vertel hoe een jurk staat. Maar dat houdt ook in dat ik altijd opkom voor de bruid. Soms weet een bruid zich niet staande te houden tegenover haar familie en vrienden en wil ze iedereen tevreden houden. Ze loopt dan de kans om de verkeerde jurk te kiezen. En ik wil dat voorkomen. Het is haar trouwdag en haar trouwjurk. Daar kom je niet aan!”

Ook bruiden die ten einde raad zijn, komen bij Lori terecht. “Bruidjes die écht niets kunnen vinden, kloppen aan bij mij. Ik vind het heerlijk. Het voelt een beetje als een puzzel: maak een combinatie van budget, stijl en wensen. Een echte uitdaging! En zonder overdrijven: ik ben daar gewoon heel goed in. Ik wil graag mensen helpen. Het geeft mij een groot gevoel van tevredenheid.”

Pay up and shut up!Lori verkoopt ook jurken voor bruidsmeisjes. In Amerika betalen ze zélf voor de jurk, een traditie die wij in Nederland eigenlijk niet kennen. En als je dan een veeleisende bruid hebt, kun je zomaar honderden dollars armer zijn aan een jurk die je daarna nooit meer draagt.

“Met bruidsmeisjes is er bijna altijd heibel in de tent. Ze willen allemaal in de spotlights staan. En niemand heeft dezelfde smaak, dus de één wil spaghettibandjes en de ander wil in het kort. En dan is er ook geklaag over de prijs van zo’n jurk. Op dat moment kom ik ten tonele. Wat de bruid ook wil, dat gebeurt. We hebben een bruid gehad die veren wilde op alle jurken voor haar bruidsmeisjes en weer een bruid die haar meisjes hoofddeksels van haar oma liet dragen. Natuurlijk willen we dat de dames zo mooi mogelijk naar buiten gaan, maar de bruid heeft het laatste woord. En als de bruidsmeisjes het te duur vinden, hebben ze pech. Ze wisten waar ze voor tekenden toen ze ‘ja’ zeiden op de vraag of ze bruidsmeisjes wilden zijn. Ik zeg dan: “You have to pay up and shut up!”

Geen haan in het kippenhokOok een bruidegom met eisen over de trouwjurk hoeft bij Lori niet aan te kloppen. Dan wordt hij linea recta weggebonjourd. Met haar geheel eigen ‘Southern charme’ natuurlijk. “Ik duld absoluut geen haan in het kippenhok! We creëren een gevoel van magie. Het is zo’n speciaal moment, als zo’n bruidegom zijn bruid voor het eerst in haar jurk ziet. Het showt haar stijl als onafhankelijke vrouw. Daarom moet ze ook alleen de jurk kiezen. En ik ben heel eerlijk tegen de mannen. Ik vertel het ze direct, maar wel met een lach.” Lori begint te lachen en zegt: “Ik denk dat ze stiekem een beetje bang voor me zijn.”

Tips voor de aanstaande bruidVoor bruidjes-in-spe heeft Lori nog wel wat goede tips: “Doe je huiswerk. Probeer een beeld te krijgen van wat jij zou willen dragen. Bekijk magazines, websites en vind zo uit wat je wel en wat je niet wilt. Stel een budget vast en ga naar de bruidswinkel. Sta open voor verschillende stijlen. Jij weet wat je wilt, maar de styliste weet wat je staat. Breng alleen mensen mee die je volledig vertrouwt. Ik heb meegemaakt dat vaak de schoonzussen heel jaloers zijn en die geven dan geen eerlijke mening. En als laatste: let op jouw gevoel. Jij wéét het, wanneer het dé jurk is.”

Say Yes to the Dress: Bridesmaids is elke donderdag om 20:30 uur te zien op TLC.