Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Anna Raadsveld in slavernijfilm

AMSTERDAM - Actrice Anna Raadsveld gaat een grote rol spelen in de boekverfilming Hoe duur was de suiker? van regisseur...

Anna Raadsveld in slavernijfilm

AMSTERDAM - Actrice Anna Raadsveld gaat een grote rol spelen in de boekverfilming Hoe duur was de suiker? van regisseur Jean van de Velde. Dat heeft haar management dinsdag bekendgemaakt. De verfilming van de succesvolle roman van Cynthia McLeod vertelt over twee halfzusjes op een suikkerietplantage in het achttiende-eeuwse Suriname.

Raadsveld speelt een van de twee zusjes. Het andere zusje wordt gespeeld door Gaite Jansen.

Raadsveld was eerder te zien in de Carry Slee-verfilming Timboekto en de thrillerserie Overspel. Ook speelt zij een hoofdrol in de romantische komedie Smoorverliefd, die later dit jaar uitkomt. De 22-jarige actrice studeert momenteel aan de Toneelacademie in Maastricht.

Andere rollen zijn voor onder anderen Benja Bruijning, Kees Boot en Yannick van de Velde. De opnames beginnen in maart. De film van regisseur Jean van de Velde (All Stars) moet in september in de bioscopen te zien zijn.

In 2013 is het precies 150 jaar geleden dat de slavernij is afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. In Nederland verschijnen daarom dit jaar twee slavernijfilms: Hoe duur was de suiker? en de internationale coproductie Tula, The Revolt over een slavenopstand op Curaçao in 1795. In deze film spelen Jeroen Krabbé en de in december overleden Jeroen Willems belangrijke rollen.