Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Pleh!

Los van het feit dat de letters op mijn toetsenbord weer eens aan het verdwijnen zijn, zit ik met een ander probleem. Ge...

Pleh!

Los van het feit dat de letters op mijn toetsenbord weer eens aan het verdwijnen zijn, zit ik met een ander probleem. Geen wereldprobleem, en ik heb ook zeker wel problemen van groter zorg, maar mega-irritant is het wel: mijn leestekens zijn een eigen leven begonnen. Ze doen alles dubbel.

Kwam het voorheen nog wel eens voor dat ik een = in plaats van een vraagteken kreeg, dat haakjes mislukten of dat er een plusminusteken (+/-) in plaats van een smiley (;-)) ontstond, nu is het anders. Bovendien was eerder genoemd euvel makkelijk te verhelpen met de Ctrl Shift toetscombinatie.

Zo niet nu. Aanhalingstekens verschijnen dubbel, ook als ik slechts enkele aanhalingsteken wil. En wil ik er twee dan krijg ik er vier. Ook apostrofjes komen dubbel, en letters met een accent grave of accent aigu verschijnen niet meer zoals het zou moeten.

Ik googelde en vond iets met het wijzigen van de taal in je taakbalk. Tevergeefs. De aanhalingstekens veranderden wel van vorm, maar niet van aantal. Nee, het probleem bleef.Het is allemaal dit werk:

‘’H’’e, dat werkt toch niet zo?’’‘’Nee, ‘’echt niet. Irritant h``e?’’ ‘’Ja, superirritant, zeg dat wel.’’‘’Er moet toch gewoon zo’’n toetsencombinatie zijn?’’ ‘’Ja, dat dacht ik ook. Eerder werkte dat wel.’’ Maar nu niet dus.

Kijk maar wat hij er van maakt: ‘’e’’en, twee””en, drie””en, d’’ej``a vu, drama’’s…

Hoe ik dan toch dit blogje schrijven kon? Nou, met heel veel gegrom, gedelete en het programma ‘speciale tekens’. En daar steeds uit copy pasten. Maar dat schiet natuurlijk niet op.Dus… is er hier een expert in de zaal? Wie weet het of vraagt het thuis even na? Ik kom er niet uit! Wie o wie? (Handig toch zo’n blog. ;-))

Het had natuurlijk ook anders gekund. Dat mijn toetsenbord automatisch elk woord achterstevoren zou zetten. Zoals in die reclame van Interpolis, weet je wel? Daar is nu zelfs een aparte site voor. Volkomen nutteloos, maar best grappig. Kijk maar: achterstevorener. Misschien zelfs leuk voor een sinterklaasgedicht, ha ha.

O ja, wat dat mysterie van het vervagen van de letters betreft heb ik ook een heugelijke mededeling: op de iPad heb ik er geen last van. ;-)