Ariane Schluter speelt Lucia de B. in film

AMSTERDAM - Actrice Ariane Schluter gaat de rol van Lucia spelen in de bioscoopfilm LUCIA DE B. Dit hebben regisseur Pau...

AMSTERDAM – Actrice Ariane Schluter gaat de rol van Lucia spelen in de bioscoopfilm LUCIA DE B. Dit hebben regisseur Paula van der Oest en Lucia de Berk donderdagavond bekendgemaakt. Het is donderdag precies drie jaar geleden dat Lucia de Berk is vrijgesproken.

De opnames van de speelfilm, over de onterechte veroordeling van De Berk die daardoor ruim zes jaar gevangen zat, starten begin juni. Het verhaal van LUCIA DE B. wordt verteld vanuit het perspectief van het fictieve personage Judith. Zij is een jonge en ambitieuze parketsecretaris, die het dossier van Lucia de B. op haar bureau krijgt. Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is.

Hoofdrolspeelster Schluter is bekend van haar rollen in de bioscoopfilms Terug naar de Kust en De Marathon. Daarnaast speelt ze bij het Nationale Toneel en is nu in de theaters te zien met de voorstelling Strange Interlude. “Het is een verbijsterend verhaal over tunnelvisie en vooroordelen”, stelt de actrice. “Lucia heeft jarenlang in een nachtmerrie geleefd. Het raakt me dat ze daarin altijd trouw is gebleven aan zichzelf, ze is een sterke vrouw. Ik vind het een grote uitdaging haar te mogen spelen.“De overige cast wordt binnenkort bekend gemaakt. Distributeur Independent FIlms brengt LUCIA DE B. 6 maart 2014 uit in de bioscopen.

Laatste nieuws