Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Platte weekendcake

Ik vind het altijd lekker om iets te bakken voor het weekend. Deze platte appelcake maakte ik al 2 keer eerder deze week...

Platte weekendcake

Ik vind het altijd lekker om iets te bakken voor het weekend. Deze platte appelcake maakte ik al 2 keer eerder deze week. En tot mijn verbazing waren er vanochtend alleen nog maar kruimels te bespeuren in de schaal: man en kinders zijn er dol op!

Dit is echt zo'n basic bakrecept waarop je je ideeën los kunt laten. Misschien dat ik h'm dit weekend nog eens maak met een restje diepvriesfruit en een snufje komijn.

Platte appelcake, voor ca. 10 blokjes:

200 g roomboter, op kamertemperatuur200 g suiker3 eieren200 g bloem10 g bakpoeder1/2 tl gemalen kaneel3 el melk2 appels, in blokjes en omgeschept met 1 el suiker en 1/2 tl gemalen kaneelextra: bakvorm 28x18 cm, bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Klop met de mixer de boter met de suiker zacht. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot het ei is opgenomen alvorens en volgende ei toe te voegen. Zeef de bloem met de bakpoeder en kaneel boven de kom en mix tot een glad beslag. Mix er de melk door. Schenk het beslag in de vorm en strooi de appelblokjes erover. Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar (check met een satéprikker!). Laat de cake afkoelen, bestuif met een dikke dons poedersuiker en snijd in mooie blokjes.