9 Tekenen dat jullie een volwassen relatie hebben

Je hebt korte relaties, lange relaties, kalverliefdes en de eeuwige liefde. Sommige relaties gaan gepaard met veel drama...

Lees ook

Je hebt korte relaties, lange relaties, kalverliefdes en de eeuwige liefde. Sommige relaties gaan gepaard met veel drama en celebrities geven niet altijd het beste voorbeeld. Maar hoe weet je nou dat je dit keer écht in een volwassen relatie zit…?

No more drama

Dramatische relaties kunnen alle energie uit je zuigen en zodanig je hart breken, dat je het moeilijk vindt om een nieuwe relatie aan te gaan. Omdat we niet voor altijd alleen willen zijn en tijd de wonden heelt, vinden we vaak opnieuw het geluk bij een ander. Gelukkig maar. Hoewel dit wel twijfels en onzekerheden met zich mee kan brengen. Niemand wil zijn hart breken. Hoe weet je dat je in een gezonde, volwassen relatie zit? Wij hebben 9 tekenen voor je op een rij gezet.

1. Iemands soulmate zijn gaat je makkelijk af
Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar dit is het niet. Sommige loverbirds kunnen juist onzeker worden van een relatie en gaan zich van alles in hun hoofd halen. Dit is niet de bedoeling. Het moet je makkelijk afgaan om iemand’s partner te zijn en het moet absoluut niet voelen als een taak of verantwoordelijkheid.

2, Live and let live 
Vrijheid is blijheid. Wanneer je in een volwassen relatie zit, zul je inzien dat het oké is om niet 24/7 met elkaar in contact te staan. Iedereen heeft zijn eigen wereld, geschieden van elkaar. En dat is goed zo.

3. Je moet je liefde niet willen veranderen
Ook hier geldt weer: live and let live. Bij échte liefde wil je juist niet dat diegene veranderd. Probeer niet het gebroken hart van je nieuwe vlam te lijmen of zijn hele karakter te veranderen. Hij is niet perfect en als het om echte liefde gaat, hoeft hij dat ook niet te zijn.

4. Hij daagt je uit
Echte liefde betekent niet dat je het over alles eens moet zijn. Daagt hij je vaker uit met een tegenovergestelde mening? Hebben jullie verhitte discussies? Laat hij je dingen vanuit een nieuw perspectief zien? It’s okay to disagree and move on. 

5. De toekomst is niet eng
Een vakantie geboekt terwijl je twijfelt of je tegen die tijd nog bij elkaar bent? Dat zal bij een volwassen relatie niet voorkomen, want dan is er het wederzijds vertrouwen dat jullie voor lange tijd bij elkaar zullen zijn. Als het goed voelt, dan zit het goed.

6. Ruzie maken kun je leren
Is hij heel direct en klap jij dicht tijdens een ruzie? Hier kun je in groeien en mee om leren gaan. Je zult uitgedaagd worden om ruzies aan te gaan en uit te praten, in plaats van iemand de rug toe keren en de confrontatie uit de weg gaan (zoals je voorheen misschien wel eens deed…).

7. Je liefde laten zien in plaats van uitspreken is belangrijker
Ook al willen wij vrouwen graag alles benoemen, in een volwassen relatie laten we veel liever onze liefde zien. We voegen daad bij het woord en show our love. Dit hoeft maar iets kleins te zijn, zoals zijn sokken klaar leggen. Of om fietsen om zijn favoriete biertje te halen.

8. Jaloezie bestaat niet
Het bestáát niet. Punt. Een gezonde, volwassen relatie is gebouwd op vertrouwen en hierin is geen ruimte voor jaloezie. Zijn vriendschap met vrouwen is oké en jouw vriendschap met mannen is ook oké.

9. Jullie zijn connected als stukjes Lego
Jullie kennen elkaar door en door en weten als geen ander elkaars karaktertrekjes. Jullie zijn elkaars verlengstuk in de meest gezonde manier van het woord.

Lees ook: 7 dingen die je moet weten als je gaat samenwonen

Bron: Elite Daily 

Laatste nieuws

Zie ook