Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat betekent het als je vriend nooit terug WhatsAppt?

Het klinkt heel raar, we know! Maar uit onderzoek is gebleken dat mannen die je overspoelen met berichtjes eigenlijk hel...

Wat betekent het als je vriend nooit terug WhatsAppt?

Het klinkt heel raar, we know! Maar uit onderzoek is gebleken dat mannen die je overspoelen met berichtjes eigenlijk helemaal niet zo geïnteresseerd zijn. Wanneer jouw vriend of fling je niet meteen terug WhatsAppt, is dat een goed teken! Dus wordt niet boos, maar wees blij.

Mannen vs. vrouwen

Dit werd onderzocht door het Journal of Couple and Relationship Therapy. Zij vroegen mannen  met een langdurige relatie over hun sms-gedrag. En de conclusie was dat 276 van de ondervraagde mannen die veel berichtjes sturen hun relatie minder hoog inschatten dan mannen die hun vriendin minder vaak berichtjes sturen. Dit komt volgens de onderzoekers, omdat wanneer mannen minder geïnteresseerd zijn in hun relatie, ze de face-to-face interactie vervangen door een andere communicatievorm. Het onderzoek is ook uitgevoerd bij vrouwen en het is weer eens duidelijk geworden dat mannen en vrouwen enorm verschillen. De vrouwen gaven namelijk aan dat ze een betere band hadden met hun partner wanneer ze wel veel berichtjes sturen.

Lees ook: Onderzoek dit vinden mannen heel onaantrekkelijk 

Beeld: Sanoma