Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zó test je of kort of lang haar jou beter staat

Alle meiden met lang haar hebben hier ooit ongetwijfeld over nagedacht: zou kort haar me staan? Datzelfde geldt voor kor...

Zó test je of kort of lang haar jou beter staat

Alle meiden met lang haar hebben hier ooit ongetwijfeld over nagedacht: zou kort haar me staan? Datzelfde geldt voor korte koppies: kun jij die weelderig lange lokken hebben? Deze test geeft iedere twijfelaar het verlossende antwoord.

Het draait allemaal om de juiste hoeken, die je kunt checken met de '5,5 centimeter-regel' - een ontdekking van haargoeroe John Frieda himself.

Simpel maar nauwkeurigDe wonderkapper heeft een ware studie gemaakt van het aanmeten de juiste kapsels bij verschillende gezichtsvormen. Hij ontdekte dat de hoek van de kaak bepalend is voor welk soort kapsel iemand het beste kan hebben. Volgens Frieda is de meting simpel maar zeer nauwkeurig. Actrice Michelle Williams en Kim Kardashian zijn perfecte voorbeelden om te laten zien hoe John's meting werkt.

Zelf proberen?Hou een potlood horizontaal onder je kin te houden en een lineaal verticaal onder je oorlel, zoals te zien is in onderstaande afbeelding. Kijk waar het potlood de lineaal raakt. Komt-ie verder dan 5,5 centimeter? Dan kun je een korte coupe beter uit je hoofd zetten. Is de afstand minder dan 5,5 centimeter? Race dan direct naar de kapper: kort haar staat jou fantastisch!

 

Bron: Harper's BazaarBeeld: ANP, Twitter