5 WhatsApp-trucjes die je nog niet kende

Wat zouden we moeten doen zonder WhatsApp? We sturen de hele dag door berichtjes, selfies en emoticons naar onze vriende...

Wat zouden we moeten doen zonder WhatsApp? We sturen de hele dag door berichtjes, selfies en emoticons naar onze vrienden. Van de groepsgesprekken word je soms helemaal gek, omdat de berichtjes binnen blijven stromen. Maar er zijn nog zoveel meer dingen die je kunt doen met WhatsApp (die je vast nog niet wist). Komen ze:

1. Nooit een verjaardag vergeten
Ooit gehoord van de Whatsapp Seebye Scheduler Root? Deze is te downloaden in de Google Play Store. Hiermee kun je van tevoren een berichtje opstellen en hem door WhatsApp op de juiste datum laten versturen. Dit maakt jouw leven een stuk makkelijker en zo vergeet je nooit meer een verjaardag. Helaas werkt het alleen op Android-telefoons.

2. Geen groepsgesprekken meer
Je kunt berichten naar meerdere mensen tegelijkertijd sturen zonder dat je daarvoor eerste een groespsapp aan hoeft te maken. Hoe? Ga naar menu en klik op ‘Nieuwe verzendlijst’. Hier kun je personen toevoegen en de berichten versturen.

3. Favo’s
Je hebt vast een paar BFF’s waar je de hélé dag door mee WhatsAppt. Om je leven iets makkelijker te maken kun je favoriete personen ook op je startscherm plaatsen. Ga in het gesprek naar menu -> meer -> snelkoppeling maken en tadááá.

4. Op je laptop
WhatsApp is een app. Logisch. Maar je kunt Whatsapp ook gebruiken op je laptop. Ga naar de website www.web.whatsapp.com en klaar ben je.

5. Locatie
Krijg jij de ook weleens een berichtje met de vraag: “Waar ben je?” Dan is het soms toch best irritant om helemaal uit te leggen waar je bent. Maar er is een oplossing. Als je op de paperclip klikt, waar ook je galerij en camera zit kan je ook je locatie aanklikken en dan kun je, je huidige locatie verzenden. Ook heel erg handig als je een vriendinnetje kwijt bent op een festival.

Lees ook: Ein-de-lijk kun je de gehate blauwe vinkjes op Whatsapp uitzetten

Beeld: Sanoma

Laatste nieuws