De oplossing tegen fruitvliegjes

Als je er eenmaal ééntje in je keuken hebt, lijkt het alsof het er iedere minuut meer worden én ze nooit meer weggaan: f...
De oplossing tegen fruitvliegjes

Als je er eenmaal ééntje in je keuken hebt, lijkt het alsof het er iedere minuut meer worden én ze nooit meer weggaan: fruitvliegjes. Maar wij hebben nu DE truc om ze weg te houden uit je keuken.

DIY

Tip 1:Met deze makkelijke en natuurlijke truc ben je zo af van die vervelende fruitvliegjes. Leg wat (rottend) fruit in een potje. Vouw dan een stukje papier in de vorm van een kegel. Zet het papier met de punt naar beneden en plak het papier vast aan de rand van het potje met plakband. De vliegjes worden nu door het fruit aangetrokken, maar komen niet meer uit het spotje. Zo kunnen ze ook geen eitjes meer leggen en verdwijnen ze dus uiteindelijk uit je keuken.

Tip 2:Giet een klein beetje appelazijn in een schaaltje en voeg er een paar kleine druppels afwasmiddel aan toe. Verdun het een beetje met water, zodat het afwasmiddel gaat schuimen. Zet het schaaltje op de plek in de keuken waar de meeste fruitvliegjes zijn. De vliegjes worden aangetrokken door de geur van het appelazijn, maar gaan dood door het sopje. Weg zijn de vliegjes!

Zie ook: 6 Tips om je Iphone sneller op te laden

Bron: HLN, Beeld: Pinterest, Sanoma

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f9cbba865b98', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });