5 Fouten die fitgirls maken

Fit zijn behoort al een tijdje tot een absolute trend en iedereen lijkt dan ook met gezonde voeding en beweging bezig te...

Fit zijn behoort al een tijdje tot een absolute trend en iedereen lijkt dan ook met gezonde voeding en beweging bezig te zijn. Maar gezonde keuzes maken blijkt toch nog best lastig te zijn, want veel dingen zijn helemaal niet zo gezond voor je als je denkt.

1. Biologisch eten
Ook dit lijkt iedereen nu te doen, want de biologische markt is zeker in opmars. Maar biologisch eten betekent niet dat iets meteen gezonder is. Biologische mueslirepen zijn bijvoorbeeld niet per se gezonder dan de gewone variant.

2. Niet genoeg slapen
Denk je dat het een goed idee is om vijf uur ’s morgens op te staan en te gaan sporten? Nou, niet als je eigenlijk nog zou moeten slapen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat wij mensen zo’n zeven á acht uur slaap nodig hebben ’s nachts. Wil je heel vroeg sporten? Zorg dan in ieder geval wel dat je aan je slaap komt.

3. Alleen sporten is niet genoeg
Als je echt wilt afvallen is alleen sporten niet genoeg. Het is namelijk de combinatie van gezonde voeding en sporten die ervoor zorgt dat je afvalt.

4. Teveel water drinken
Water drinken is ontzettend gezond en al helemaal als je veel sport. Maar het kan ook gevaarlijk zijn. Het drinken van teveel water kan zorgen voor een watervergiftiging en dit kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Dat wil je dus écht niet.

5. Je sport teveel
Zoals we hierboven ook al zeiden, sporten is hartstikke gezond en goed voor je lijf. Maar er is ook zoiets als teveel sporten, wat dan weer heel schadelijk is. Ja, we weten het, het is ook nooit goed. Rust is ook een belangrijk onderdeel van sporten. Want tijdens de rust komen je spieren weer bij van al die zware trainingen. Bij teveel sporten overlast je je spieren en het verhoogt de kans op blessures.

Zie ook: Hierdoor krijg je zin om te sporten

Bron: Health, Beeld: Sanoma

Laatste nieuws