Dit gebeurt er écht met je lichaam bij slaapgebrek

Was je weer eens tot ’s avonds laat je favoriete serie aan het binge watchen? Dan hebben we helaas slecht nieuws v...

Was je weer eens tot ’s avonds laat je favoriete serie aan het binge watchen? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Want wist je dat gebrek aan beauty rest niet alleen invloed heeft op je humeur, maar óók op je gewicht?

Hormonen

Slaapgebrek heeft namelijk invloed op twee bij eetlust betrokken hormonen. Wanneer je te weinig slaapt, worden je hormonen die je eetlust beïnvloeden enorm gestimuleerd en nemen hierdoor de overhand. Dat blijkt uit onderzoek van de Wisconsin Sleep Cohort Study aan de universiteiten van Stanford en Wisconsin. Het gevolg? In de ochtend ben je meer hongerig dan normaal.

Ook heb je door deze hormonen een minder voldaan gevoel na het eten, waardoor je geneigd bent door te eten. Doordat je stofwisseling niet optimaal werkt, worden er minder calorieën verbrand en het lichaam verbruikt minder energie. Zelfs al na slechts één slechte nachtrust is de stofwisseling al flink vertraagd. Ai, dat klinkt niet zo best. Heb je moeite om in slaap te vallen? Alstu, met deze tips slaap jij vannacht al seen roosje.Ai, dat klinkt niet zo best. Heb je moeite om in slaap te vallen? Alstu, met deze tips slaap jij vannacht als een roosje.

Bron: Look.co.uk, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws