Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Loiza Lamers: 'Ik laat mezelf niet vastleggen omdat ik dankbaar móet zijn'

Met het winnen van Hollands Next Top Model was de 21-jarige Loiza Lamers het eerste transgender model wereldwijd dat de...

Loiza Lamers: 'Ik laat mezelf niet vastleggen omdat ik dankbaar móet zijn'

Met het winnen van Hollands Next Top Model was de 21-jarige Loiza Lamers het eerste transgender model wereldwijd dat de hoofdprijs pakte. Ook is ze het eerste model dat 'nee' zei tegen deze hoofdprijs.

"Wie zegt er nou nee tegen 50.000 euro? Dan moet je wel een dom blondje zijn. Wat een ondankbaar kind." Dit waren de reacties die Loiza Lamers na afloop van een item op RTL Boulevard om de oren kreeg. De winnares van Hollands Next Top Model vertelde in een interview met het programma dat zij afziet van het contract met Touche Models. De twee partijen kwamen na afloop van de modellencompetitie niet uit de voorwaarden die in het contract stonden opgesteld. Een dom blondje? Nee, dat is Loiza zeker niet. Een opvallende verschijning, dat is ze zeker.

Je krijgt een stortvloed aan onbegrip over je heen omdat je nee zei tegen de hoofdprijs.

"Wat heel veel mensen niet begrijpen, is dat ik niet 50.000 euro heb afgewezen. Het is niet zo dat ik de dag na het winnen van Hollands Next Top Model ineens zoveel geld op mijn rekening kreeg bijgeschreven. Was het maar zo. Halleluja, daar zou ik nooit nee tegen zeggen. Het is onderdeel van een werkcontract. Die 50k is een garantie aan salaris. Maar daar staat wel iets tegenover. Natuurlijk. En daar liep het mis."

Ze zeggen dat je arrogant en ondankbaar bent geworden.

"Ik vind het zo erg dat mensen nu zo over mij denken. Dat komt door het item in RTL Boulevard. Vooraf heb ik een heel leuk en lang gesprek gevoerd over wat mij is overkomen, welke ambities ik heb en alle leuke dingen die na Hollands Next Top Model op mijn pad zijn gekomen. Maar daar is niets van terug te zien in het daadwerkelijke item. Ik werd afgeschilderd als een ontevreden en ondankbaar type. Jammergenoeg is dan het beeld al gevormd. Maar ik ben nog altijd apetrots op mijn overwinning. Daarbij ben ik heel dankbaar voor alles wat het programma mij tot nu toe heeft opgeleverd. Maar dat betekent niet dat ik mezelf en mijn carrière laat vastleggen, alleen omdat ik 'dankbaar' moet zijn."

Het hele artikel lezen via Blendle voor €0.49? Klik HIER.