Wat er gebeurde toen deze vrouw haar tampon 9 dagen liet zitten

Tijdens je menstruatie raak je snel geïrriteerd en heb je vreetbuien, maar in combinatie met veel stress én drukte kun j...

Lees ook

Tijdens je menstruatie raak je snel geïrriteerd en heb je vreetbuien, maar in combinatie met veel stress én drukte kun je ook zomaar vergeetachtig worden. Emily kwam er na negen dagen pas achter dat ze vergeten was om haar tampon eruit te halen… Met alle gevolgen van dien.

Rare vlekken

Emily had het niet erger kunnen treffen: ongesteld worden terwijl ze eigenlijk optimaal moest kunnen presteren tijdens belangrijke schooltentamens. Door de stress vergat de studente haar tampon te verwijderen, voordat ze een nieuwe inbracht. In de loop der dagen begon ze zich steeds slechter te voelen. Zo had ze het extreem benauwd, begon ze te mompelen, werd ze onwel, kreeg ze een opgeblazen buik en bloedde ze meer dan normaal.

Na negen dagen kwam Emily erachter dat er nog een tampon in haar zat en haalde hem eruit. Ze hoopte dat ze zich hierdoor beter zou voelen, maar niets was minder waar… Haar symptomen werden erger en haar huid begon rare vlekken te vertonen. Toen ze flauwviel, besloot haar moeder de ambulance te bellen.

TSS

Emily bleek TSS (toxischeshocksyndroom) te hebben opgelopen door het te lang inhouden van haar tampon. TSS is een bloedvergiftiging die veel schade aan het lichaam kan aanrichten. Zo is het verschrikkelijk slecht voor je huid en organen. Uiteindelijk kan het zelfs tot een coma leiden.

Emily kreeg drie dagen lang twaalf verschillende antibiotica toegediend, zodat ze sterk genoeg was om naar een andere afdeling te gaan. Ze heeft nog steeds last van de ziekte en kan niet meer normaal lopen. Ook is ze extreem snel uitgeput. Tegen Daily Mail zegt ze dat ze nooit meer een tampon zal gebruiken.

Niet meteen schrikken als je even bent vergeten je tampon te vervangen, slechts één op de 100.000 vrouwen krijgt TSS.

Lees ook: New in: De vriendschapstampons

Bron: Dailymail.co.uk, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook