Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Matcha, de nieuwe powerdrank!

Matcha is de nieuwe it-drank van onder anderen Kylie Jenner en Gwyneth Paltrow. Is het echt zo’n wondermiddel?Calorieën...

Matcha, de nieuwe powerdrank!

Matcha is de nieuwe it-drank van onder anderen Kylie Jenner en Gwyneth Paltrow. Is het echt zo’n wondermiddel?

Calorieën verbranden

Nadat teffgraan en zwarte bonen als krachtvoer werden bestempeld, heeft het Japanse groene theepoeder matcha nu de celebwereld bereikt. Boeddhistische monniken zwoeren er eeuwen geleden al bij: zij gebruikten matcha-poeder om alert te blijven tijdens meditatie. Het zou de hersenwerking stimuleren zonder de nadelen van andere cafeïnehoudende dranken. Een goed alternatief voor koffie dus. Daarnaast zit het vol antioxidanten, die je stofwisseling een boost geven. Calorieën verbranden ging nog nooit zo makkelijk en je bloedsuikerspiegel en cholesterol zouden erdoor dalen.

Echt waar...?

Volgens diëtiste Dascha Willemsen van Diëtistenpraktijk DDiëtist wordt de thee echter niet zo heet gedronken als ze wordt opgediend. De poeders worden afgeschilderd als wondermiddelen, maar zijn dat niet. “Als je al gezond leeft, kan matcha zorgen voor een extra boost wat betreft energie en gezondheid, maar door enkel de poederthee te drinken en je verdere levensstijl en voedingspatroon niet te wijzigen, zal je cholesterol niet zakken. Datzelfde geldt voor je bloeddruk”, vertelt ze.

Een goed alternatief van de groene theepoeder voor extra energie is volgens Dascha verse gemberthee. “Puur, gezond, lekker én gemakkelijk klaar te maken.”

Je leest er meer over in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt.

Tekst: Carolien Tsao, Beeld: iStock