Wat jouw food cravings je proberen te vertellen

We hebben allemaal wel eens een moment waarop we het liefst de voorraadkast plunderen om ons vol te proppen met koekjes...

Lees ook

We hebben allemaal wel eens een moment waarop we het liefst de voorraadkast plunderen om ons vol te proppen met koekjes en andere zoetigheid. Die vreetkick heeft alleen meer te betekenen dan je denkt. Waar je zin in hebt, onthult namelijk waar jouw lichaam echt behoefte aan heeft.

Als je zin hebt in iets zoets
Als je enorm veel zin hebt in koekjes, cake en chocolade, dan is het duidelijk dat je een enorme dosis suiker nodig hebt. In werkelijkheid heb je behoefte aan geluk en energie. Grote kans dat je niet lekker in je vel zit, of er iets is gebeurd waardoor je verdrietig bent. Daarnaast kun je ook last hebben van slaaptekort en dus energie nodig hebben.

Als je zin hebt in iets zouts
Kun je chips, pretzels, nootjes en andere zoute snacks niet meer uit je hoofd krijgen? Dan heb je in werkelijkheid behoefte aan emotionele reiniging. Heb je bijvoorbeeld stress, dan grijp je snel naar iets zouts omdat het vaak knapperig is. Kauwen vermindert stress. Daarnaast zou het ook kunnen betekenen dat je meer water moet drinken, waardoor je lichaam om zout vraagt.

Als je zin hebt in wit brood, rijst en pasta
Shocking maar waar: volgens Joseph Colella, M.D., worden koolhydraten in wit-producten zodra ze je tong voorbij zijn, door je lichaam hetzelfde behandeld als snoep. De reden dat je hier zin in hebt, is dus hetzelfde als zin hebben in iets zoets.

Als je zin hebt in vlees
Het is mogelijk dat je een tekort hebt aan eiwitten, vitamine B of ijzer.

Als je zin hebt in zuivel
Je hebt wellicht behoefte aan vitamine A, vitamine D of een moment om heerlijk te relaxen. Probeer uit te vinden waar je stress van krijgt en je zult veel minder zin hebben in kaas en melk.

Bron: Bustle.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook