Zo krijg je binnen drie weken strakkere billen

Binnen drie weken een strakkere bilpartij? Dat kan! Ok, je moet er wel wat voor doen, maar de zomer komt eraan dus hup a...

Binnen drie weken een strakkere bilpartij? Dat kan! Ok, je moet er wel wat voor doen, maar de zomer komt eraan dus hup aan de slag! Strakkere billen zorgen er trouwens ook voor dat het hardlopen beter gaat en dat je minder snel last krijgt van je rug of knieën.

Work-out

Dankzij Courtney Paul, CPX bedenker van Bravo’s Work Out New York, weten we nu wat ons te doen staat. Hij heeft een speciaal plan ontwikkeld waardoor je al resultaat ziet binnen drie weken. En dat is dus heel snel. Wat moet je doen?

1. Doe drie sets van 60 seconden per kant van de volgende oefeningen. De eerste heet: Squat to double pulse lunge. Start met je benen wijd op schouderbreedte en doe een normale squat. Als je weer boven bent, zet je je linkerbeen naar achteren en doe je een lunge. Herhaal dit een minuut lang en doe dan hetzelfde met je rechterbeen. Wil je het jezelf nog moeilijker maken? Doe deze oefening dan met gewichtjes.

2. De tweede oefening heet: Cross lunge to squat. Ja, die squats houden we er nog even in. Doe een cross lunge en wanneer je dat gedaan hebt, doe je een squat. En ook deze oefening doe je driemaal per been.

3. Dan de laatste voor die strakke billen: de zogenaamde Pelvic thrust. Dit is een oefening die je vanaf de grond doet. Je gaat liggen tilt vervolgens je billen van de grond en die knijp je als ze boven zijn flink samen voor een aantal seconden. Als je weer met je bips naar beneden gaat raak je niet helemaal de grond aan, maar zorg je ervoor dat die billen de grond net niet raken. Ja, dit is een pittige oefening. Ook deze doe je weer voor drie sets.

Et voilà: volgens Courtney Paul moeten we dan binnen drie weken strakkere billen hebben en sterkere bilspieren. Dus let’s go. Succes!

Lees ook: Déze work-out geeft je gegarandeerd een platte buik

Bron: Health Beeld: iStock

Laatste nieuws