Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Exclusief! Estavana Polman openhartig over relatie met Rafael van der Vaart

Na zilver op het WK en de kwalificatie voor de Spelen in Rio, kende iedere sportlief-hebber Estavana Polman. Als vriendi...

Exclusief! Estavana Polman openhartig over relatie met Rafael van der Vaart

Na zilver op het WK en de kwalificatie voor de Spelen in Rio, kende iedere sportlief-hebber Estavana Polman. Als vriendin van Rafael van der Vaart werd ze wereldnieuws.

Media-aandacht

Ze is door het succes van het Nederlandse handbalteam én haar relatie met Rafael van der Vaart ineens hot news. Wat vindt Estavana nou eigenlijk van die media-aandacht? "De laatste twee jaar is mijn bekendheid in een stroomversnelling gegaan. Sinds bekend is dat ik een relatie heb meteen bekende voetballer, weet iedereen wie ik ben. Dat ik als persoon veel in het nieuws ben is één ding. Maar al die meningen over ons, pfff. Er zijn allerlei mensen die onze relatie wel of niet leuk vinden, die het er wel of niet mee eens zijn. Sommige dingen moet ik maar beter niet willen lezen. Gelukkig woon ik in Denemarken, waar ik geen Nederlandse tv kijk", vertelt ze.

Verdrietig

In het begin keek ze nog op internet, nu niet meer. "Nu denk ik vaak: Laat maar. Want ik word alleen maar verdrietig van de verhalen die ik over onze relatie lees. Vaak denk ik: Hm,dit is toch niet helemaal wat ik heb gezegd. Dat is de keerzijde van de medaille. Ik houd mezelf voor: ik ben een sporter en daar gaat het om. Ik hoop dat mensen dat blijven zien. Het moet niet uitmaken of ik een relatie met de buurman heb, of met een bekende voetballer als Rafael."

Kinderen?

Estavana zei eerder dat ze graag jong moeder wil worden. is Rafael de ware? "Ik hou van kinderen en heb altijd gezegd dat ik graag kinderen wil. Ik ben 23 en dat is nog steeds heel jong. Maar ik heb nog maar net een relatie, dus dit is nog niet aan de orde." Voor nu is het goed zoals het gaat. "We zijn nu heel gelukkig. Maar we staan nog aan het begin van onze relatie. Net zoals in een normale, beginnende relatie doen we gewoon leuke dingen samen."

Het hele interview lezen? De nieuwe Grazia ligt vanaf morgen in de winkel!

Tekst: Liesbeth Oeseburg, Fotografie: Nine IJf