Onthuld: Zo veel gewicht kan je per maand veilig verliezen

De diëten vliegen ons om de oren en ze beloven ons bijna allemaal dat de kilo’s er binnen no time van af vliegen. D...

De diëten vliegen ons om de oren en ze beloven ons bijna allemaal dat de kilo’s er binnen no time van af vliegen. Die resultaten zijn echter niet blijvend en vaak ook te mooi om waar te zijn. Marissa Lippert, auteur van The Cheater’s Diet, legt uit hoeveel gewicht je permanent per maand kunt verliezen.

Eetgewoonten

Door een streng dieet te volgen en jezelf af te beulen in de sportschool vliegen de kilo’s er wel af, maar komen ze net zo snel weer aan. Wil je langdurige resultaten zien? Dan moet je het over een heel andere boeg gooien. “Mik op een halve kilo tot een kilo gewichtsverlies per week”, aldus Lippert. “Omgerekend zo’n twee tot vier kilo per maand, dus een halve kledingmaat.” Ze verklaart dat dit de cijfers zijn die je verliest door enkel en alleen je eetgewoonten aan te passen. “Als je meer gaat sporten, zal het wel sneller kunnen.”

Kleine veranderingen

De auteur benadrukt wel dat het niet gezond is om je aantal calorieën drastisch te verlagen. “Uiteindelijk saboteer je enkel jezelf. Als je extreme dingen aanpast, zal je al snel gedemotiveerd geraken. Je metabolisme zal vertragen en zal de calorieën niet meer efficiënt verbranden. Een vrouw mag zeker niet onder de 1.200 calorieën per dag zakken.”

Lees ook: Deze gekke gewoonte helpt je bij het afvallen

Bron: HLN, Beeld iStockphoto

Laatste nieuws