Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tips & tricks van Catrice make-up artist Loni Baur

Afgelopen weekend showde het Berlijnse high-end modelabel Kaviar Gauche haar couture bruidscollectie tijdens Paris Fashi...

Tips & tricks van Catrice make-up artist Loni Baur

Afgelopen weekend showde het Berlijnse high-end modelabel Kaviar Gauche haar couture bruidscollectie tijdens Paris Fashion Week. Ze sloeg de handen ineen met make-upmerk Catrice, de officiële partner en sponsor van de modeshow. Grazia was erbij en geeft jou de highlights, maar ook beauty tips & tricks.

Witte bloesem

Ontwerpers Alexandra Fischer-Roehler en Johanna Kühl haalden inspiratie uit de witte bloesem en creëerden een prachtige collectie jurken voor de moderne vrouw. In het indrukwekkende Salons France-Amériques in Parijs werden de creaties aan genodigden getoond. Catrice make-up artist Loni Baur was verantwoordelijk voor de beauty looks.

Backstage

Loni Baur gaf samen met haar team alle modellen een professionele look, volledig met Catrice producten, die perfect aansloot op de stijl van de collectie: een natuurlijke, zachte porseleinen look met een subtiele glans en een focus op de lippen geaccentueerd door kleur. Charmant, sierlijk én betoverend.

Tips & tricks

Catrice en Kaviar Gauche sloegen niet alleen de handen ineen voor de show, ze creëerden ook samen een limited edition Catrice x Kaviar Gauche make-up collectie. Grazia sprak backstage met make-up artist Loni Baur over de collectie, haar favo producten en de beste tips & tricks.

Het key product van de beauty look voor de Kaviar Gauche show was de gouden cream eyeshadow. Dit is ook Loni's favoriete product uit de collectie. "Je kunt hem namelijk ook als eyeliner gebruiken. Dit is perfect voor net een beetje extra sparkle." Maar een catwalk look is natuurlijk andere koek dan make-up in het dagelijkse leven. "Gouden make-up kan inderdaad tricky zijn voor een doordeweekse dag, maar eyeliner kan heel interessant zijn. Het is minder heftig dan bijvoorbeeld oogschaduw en je kunt de glitters doseren zoals je zelf wil."

Dat is volgens haar ook een grote trend die we dit seizoen gaan zien. "Je ziet dat de super nude trend van afgelopen jaar minder wordt. Make-up is dit seizoen heel speels en uitgesproken; je moet het zien als een accessoire. Denk aan pastel eyeliners, glitter lippen en de rock chick look met donkere ogen en lippen. Maar, blijf wel authentiek. Make-up moet bij je persoonlijkheid passen", legt ze uit. "De contouring trend ga je dit seizoen minder zien. Daar ben ik blij mee, want ik ben niet dol op volgepoederde gezichten."

Maar wat wij natuurlijk vooral willen weten zijn de geheime tricks van een make-up artist. "Als ik ze vertel, zijn het natuurlijk geen geheimen meer!", grapt ze. "Nou vooruit. Als je glitter gebruikt, zit daarna je gezicht vaak helemaal vol met sparkles. Gebruik plakband om het er vanaf te krijgen, een andere manier is bijna onmogelijk." Nog eentje? Please? "Lipstick blijft langer zitten als je het op deze manier aanbrengt: aanbrengen, op een tissue bijten, opnieuw aanbrengen, weer op een tissue bijten en dit drie of vier keer herhalen. Dan wordt de kleurintensiteit beter en blijft het de hele dag zitten. De meeste mensen doen het maar één keer, dat is niet genoeg."

Zelf de look van de modellen creëren? Klik hier voor het stappenplan.

Fotografie: Catrice - Toni Passig