‘The Afghan Girl’ is inmiddels 30 jaar ouder

‘The Afghan Girl’ kreeg landelijke bekendheid door de prachtige foto die alweer 30 jaar geleden werd gefotografeerd door...

‘The Afghan Girl’ kreeg landelijke bekendheid door de prachtige foto die alweer 30 jaar geleden werd gefotografeerd door fotograaf Steve McCurry. Haar sterke blik en felgroene ogen wisten iedereen te betoveren. Het meisje van de foto, Sharbat Gula, is nu weer in het nieuws. Maar deze keer omdat ze gearresteerd is.

Sharbat groeide op in een vluchtelingenkamp en is nu ongeveer 40 jaar oud. De Afghaanse werd destijds gefotografeerd en kwam met de indrukwekkende foto op de cover van het National Geographic magazine.

Gevangenisstraf

De vrouw zou volgens haar zwager nu vast worden gehouden in de gevangenis in de Pakistaanse stad Peshawar. Ze zou gisterenochtend niet alleen door de de politie zijn opgehaald bij haar eigen huis, ook werden al haar eigendommen doorzocht en namen ze 2800 dollar aan cash mee. Volgens de Pakistaanse krant Dawn is de vrouw gearresteerd, omdat ze een vals Pakistaans paspoort zou hebben om zo in het land te kunnen blijven. Als blijkt dat dit echt zo is, dan zou Sharbat voor 14 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

Lees ook: Verloving van 11- en 12 jarige baart opzien

Bron: Metro UK Beeld: Instagram, Getty

Laatste nieuws