Onderzoek: Door dit bij je ontbijt te doen, vliegen de kilo’s eraf

Inmiddels weet iedereen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Als je écht goed ontbijt, haal je het m...

Inmiddels weet iedereen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Als je écht goed ontbijt, haal je het makkelijk vol tot de lunchpauze, maar dan moet je wel de goede (gezonde) voedingsmiddelen eten. Volgens Health.nl is één keer per dag ontbijten echter helemaal niet zo effectief als je dacht.

Meer en meer

Uit een onderzoek, dat is gepubliceerd in Pediatric Obesity, is gebleken dat twee keer op een dag ontbijten beter voor je is. Dit onderzoek is gedaan door onderzoekers van Yale en de Universiteit van Connecticut. Daarvoor is bij 600 middelbare scholieren gekeken hoe vaak zij op een dag ontbeten. Denk dan aan een ontbijt op school, thuis of beiden.

Goed begin van de dag

Uit dit onderzoek is gebleken dat degenen die twee keer per dag ontbeten, minder kilo’s aankwamen dan kinderen die niet of slechts één keer per dag ontbeten.

Er is nog geen concreet bewijs gevonden wáárom het dan beter is om twee keer te ontbijten. Wel denken ze dat het komt omdat je gedurende de dag meer ongezonde dingen gaat eten als je niet hebt ontbeten. Mensen die wel hebben ontbeten in de ochtend zullen minder drang hebben om naar die zak chips te grijpen in de loop van de dag.

Lees ook: Wat is gezonder: Een hard- of zachtgekookt ei?

Bron: Health.nl, Beeld: iStock

Laatste nieuws