De bijzondere nieuwe haarkleur die, afhankelijk van de temperatuur, verkleurt

Het kiezen van een nieuwe haarkleur blijft altijd wel een dingetje. Want wat kies je nou? Ga je opeens platinablond à la...

Lees ook

Het kiezen van een nieuwe haarkleur blijft altijd wel een dingetje. Want wat kies je nou? Ga je opeens platinablond à la Gwen Stefani, kies je voor een kekke haarkleur net als Rihanna en Kylie Jenner? Of ga je juist voor een donkere haarkleur net als Mila Kunis. De keuze blijft reuze, maar nu is er een haarverf in de maak die dit probleem kan oplossen.

Mood hair

Lauren Bowker van het bedrijf The Unseen kwam met de bijzondere haarverf Fire op de proppen. Kou en warmte hebben allebei een effect op de samenstelling van de verf. Afhankelijk van de temperatuur verandert de kleur van je haar als gevolg van een chemische reactie. Schijnt het zonnetje en is het buiten warm? Dan krijg je rood-oranje lokken. Wordt het koeler, dan krijg je juist een koele, grijze ondertoon. Whoot! Bowler benadrukt wel dat de chemische materialen die gebruikt worden in de verf helemaal veilig zijn. “We weten zeker dat er geen schade aan de hoofdhuid of de haren wordt aangericht”, vertelt ze aan Wired. “In elk geval niet meer dan gangbare haarverf. Dat hebben we goed onderzocht in de formule.” Voordat de verf op de markt komt, moet de chemische samenstelling nog wel verder worden onderzocht en geoptimaliseerd. Bekijk hieronder het effect van de verf!

Lees ook: Déze nieuwe haartrend neemt social media over

Beeld: iStock, Instagram, Bron: Refinery29

Laatste nieuws

Zie ook