Exclusief! Nederlands grootste vloggers over hun inkomen

Vloggers Mascha, Monica, Laura, Teske en Noor bereiken samen ruim vier miljoen mensen: 74x de Amsterdam ArenA vol. Maar...

Vloggers Mascha, Monica, Laura, Teske en Noor bereiken samen ruim vier miljoen mensen: 74x de Amsterdam ArenA vol. Maar verdienen ze ook echt zo goed? En wat moeten ze daarvoor inleveren?

Mascha Feoktistova
“Ik ben een paar jaar geleden benaderd door mijn huidige agentschap. Hun salesteam sluit deals voor mij. Fijn, want ik vind het soms best lastig om mezelf te verkopen. Ik vind niet dat vloggers te veel verdienen – het duurt soms drie jaar voordat je er wat salaris uit kunt halen. En juist door mijn grote bereik kunnen partijen me soms niet betalen. Of ze denken: ze zal wel heel duur zijn, dus we gaan het niet eens proberen.”

Monica Geuze
“Ik vind zeker niet dat vloggers te veel verdienen. Mensen vergeten vaak dat je in ruil daarvoor een groot deel van je privacy weggooit. Als je veel views hebt, ben je blijkbaar entertainment voor veel mensen. Uiteindelijk bouw je aan een soort personality, ik denk dat mensen onderschatten hoeveel tijd dat kost. Soms zeggen mensen wel eens: ‘Ik ga ook vloggen, lekker makkelijk verdienen.’ Dan denk ik: moet je doen, dan kom je er vanzelf achter hoe zwaar het kan zijn. Je moet echt veel bereik hebben om te kunnen leven van YouTube.”

Laura Ponticorvo
“Ik heb gezegd dat ik achtduizend euro per maand verdien, maar dat was een interview waarin flink is geknipt en geplakt. Je verdient dat natuurlijk niet altijd: de ene maand heb je acht campagnes en haal je veel geld binnen en de andere maand heb je er één of misschien nul. Als vlogger heb je nooit zekerheid dat je de 31e salaris gestort krijgt. Er wordt altijd gezegd dat vloggers superveel geld verdienen, maar mensen vergeten wat er allemaal bij komt kijken. Je bent je eigen producent, regisseur, editor, cameraman, je bent eigenlijk alles.”

Noor de Groot
“Ik verdien goed, maar stop ook veel energie in mijn werk. Ik werk geen acht uur per dag maar vaak twaalf, lever privacy in en ben vaak in het weekend en ’s avonds weg voor werk. Deze maand maak ik zes reizen en dan moet ik mijn baby thuis achterlaten, wat ik verschrikkelijk vind.”

Teske de Schepper
“Ik ga niet vertellen wat ik verdien, maar ik kan er goed van leven en hoef niet op mijn geld te letten. Ik vind niet dat vloggers te veel krijgen: ze krijgen soms een stuk minder dan wat BN’ers krijgen voor het spelen in een reclame. Er worden honderdduizenden euro’s gestopt in tv-commercials, terwijl YouTube-video’s soms veel meer bekeken worden.”

Ook benieuwd waarom vlogs nou zo populair zijn, hoe je volgens de dames groot kunt worden, en wat er allemaal nog meer bij komt kijken? Je leest alle interviews in de nieuwe Grazia, die vanaf morgen in de winkel ligt!

Laatste nieuws