Vrouw smeert twee weken lang haar ochtendurine op haar gezicht en dit gebeurde er

Elaheh is redacteur bij de website Thrillist. Voor die website besloot ze om te testen hoe het is om elke dag ochtenduri...

Lees ook

Elaheh is redacteur bij de website Thrillist. Voor die website besloot ze om te testen hoe het is om elke dag ochtendurine op je gezicht te smeren. Volgens de traditionele en homeopathische geneeswijze kan ochtendurine namelijk goed zijn voor verschillende dermatologische klachten. Elaheh had al jaren last van huidproblemen en wilde de urinetest, hoe vies ze het ook vond, toch een kans geven.

Plasje plegen

Het stofje dat in de urine zit en werkt voor de huid, heet ureum. De ochtendurine is extra rijk aan voedingsstoffen, die het de hele nacht op heeft kunnen nemen. Elaheh begon met het experiment en plaste iedere ochtend eerst een derde uit. Daarna ving ze wat urine op met een wattenschijfje en smeerde dit op haar gezicht. Haar gezicht ging er wonder boven wonder niet van stinken, maar kreeg juist een zoetige geur.

Effectief

Al na een aantal dagen kwam ze erachter dat haar huid erg heftig reageerde op de urine. Het werd erg droog en begon te schilferen. Achter de schilfers bleek een mooie, egale huid te zitten. Is het echter nodig om echt urine te gebruiken voor dit effect? Nee, dat is het niet. Urine bestaat voor het grootste gedeelte uit water en afvalstoffen en slechts voor 5% uit ureum. Bij de drogist of apotheek kun je ook crèmes krijgen met 10% ureum. Dit is een stuk effectiever en kost minder veel moeite.

Bron: Snuggerd, Thrillist, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook