Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

10-jarige meisje weet op slimme manier te ontsnappen aan alligator

"Ik sloeg zo hard ik kon op zijn voorhoofd maar hij liet me niet los".

10-jarige meisje weet op slimme manier te ontsnappen aan alligator

Hier in Nederland kan je je het haast niet voorstellen, maar in Amerika zou je zomaar eens een alligator tegen het lijf kunnen lopen. Het overkwam de 10-jarige Juliana Ossa uit Orlando, die dit weekend werd gegrepen. Waar een kind van haar leeftijd het normaal op het brullen zou zetten, bleef het meisje enorm rustig en wist ze op een slimme manier aan het beest te ontkomen.

Ontsnappen

Toen Juliana afgelopen zaterdag bij de oever van een meer aan het spelen was, werd ze in één keer uit het niets gegrepen door het gevaarlijke dier. De alligator greep direct na het been van het meisje, die in een mum van tijd moest bedenken hoe ze zich van het dier los diende te maken. "Eerst was ik bang maar ik wist wat ik moest doen". De 10-jarige had op tv eens een trucje voorbij zien komen, die haar moest helpen om aan het dier te ontsnappen. "Ik sloeg zo hard ik kon op zijn voorhoofd maar hij liet me niet los. Vervolgens stak ik twee vingers in zijn neusgaten zodat de alligator niet meer kon ademen".

Hechtingen

De slimme zet van Juliana zorgde ervoor dat het dier zijn bek opende, waardoor ze gelijk wist te ontsnappen. Eenmaal in het ziekenhuis had het meisje alsnog tien hechtingen nodig om de wonde aan het been te hechten, en moest ze ter observatie nog twee dagen in het ziekenhuis blijven. Wel heeft het incident Juliana niet angstig gemaakt. "Als ik word aangevallen, dan vecht ik terug. Altijd".

Lees ook: Russische toerist ontsnapt ternauwernood aan de dood

Bron: HLN.be Beeld: YouTube, iStock