Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De waarheid achter theezakjes hergebruiken

Is het goed of slecht?

De waarheid achter theezakjes hergebruiken

Eerder schreven we al over het risico dat het heeft als je water voor de tweede keer kookt. Dat bracht ons bij het volgende vraagstuk: Hoe gezond is het om je theezakje meerdere keren te gebruiken? We kunnen je gelukkig geruststellen: het is niet gevaarlijk om je theezakjes meerdere keren te gebruiken.

Schadelijk

Voedingsdeskundige Patricia Schutte is werkzaam bij het Voedingscentrum, en vertelt aan Gezondheidsnet alles over het hergebruiken van theezakjes. "Je kunt theezakjes zonder risico opnieuw gebruiken. Thee is niet zo gevoelig voor bacteriën. Bovendien doe je het theezakje weer in kokend water, waardoor eventuele bacteriën worden gedood."

Theeleut

Daarnaast vertelt Patricia dat het goed is voor je gezondheid om iedere dag 3 koppen groene of zwarte thee te drinken, omdat dit het risico op een hoge bloeddruk en beroertes kan verminderen. Ook zegt zij dat kruidenthee niet telt, omdat dit niet van een theeplant is gemaakt. Daarnaast adviseert ze om je thee altijd zonder suiker te drinken, zodat het een gezonde keuze blijft.

Lees ook: Wist jij dit bijeffect van thee al?

Bron: Happy in Shape, Beeld: iStock