Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

X Factor kandidaat draait 23 jaar de bak in wegens seksueel misdrijf

Manuel Pons Sanchez deed in 2009 mee aan de Britse variant van X Factor. Toch blijkt de 46-jarige deelnemer niet zo’n lieverdje te zijn. 

X Factor kandidaat draait 23 jaar de bak in wegens seksueel misdrijf

Manuel Pons Sanchez deed in 2009 mee aan de Britse variant van X Factor. Sanchez blies de jury omver met zijn zangkunsten en werd zelfs door Simon Cowell geprezen om zijn gouden keel. Toch blijkt de 46-jarige deelnemer niet zo’n lieverdje te zijn.

Seksueel misdrijf

Vorig jaar werd Manuel in de boeien geslagen voor een misdrijf op zijn geboorte-eiland, Menorca. Hij heeft daar een meisje, tussen de 6 en 10 jaar oud, jarenlang seksueel misbruikt en mishandeld. Het meisje hield daar een angststoornis en post traumatic stress disorder aan over. In 2004 vluchtte Pons Sanchez naar Groot-Brittannië waar hij een heel nieuw leven opbouwde. Ten tijde van zijn auditie aan X Factor werd hij echter in Spanje gezocht voor zijn misdrijf, iets waar de producers niets van wisten, zo schrijft The Sun. Pons Sanchez werd door de moeder van zijn slachtoffer in 2007 bij de Spaanse politie aangegeven, wat leidde tot een arrestatiebevel en zijn aanhouding afgelopen jaar. Hij werd opgepakt toen hij een paspoort bij een Spaans consulaat in Groot-Brittannië had aangevraagd.

Strafvermindering?

De advocaat van Pons Sanchez probeerde zijn gevangenisstraf, tevergeefs, te verminderen, maar het Hooggerechtshof van Spanje heeft het beroep geweigerd. Sanchez draait 23 jaar en zes maanden de bak in voor seksuele misdrijven, waaronder verkrachting. Daarnaast moet hij zijn slachtoffer ook een boete van £21.690 betalen. De misdrijven waarvoor hij is veroordeeld, vonden plaats tussen 1999 en 2004.

Lees ook:Slechtste X Factor auditant ooit is nu onherkenbaar

Bron: The Sun, Beeld: X Factor