Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zeewater in Nederland: schoon of juist niet?

Tsja, de zee is dan misschien niet zo uitnodigend als in Curaçao, maar of het nou ook echt ‘vies’ te noemen is…

Zeewater in Nederland: schoon of juist niet?

Voor het weer hoefde je de afgelopen dagen niet naar het buitenland, want ook in Nederland scheen de zon hoog aan de hemel. De vele stranden werden dan ook drukbezocht, al bleven veel bezoekers wel een eind uit de zee vandaan. Tsja, de zee is dan misschien niet zo uitnodigend als in Curaçao, maar of het nou ook echt ‘vies’ te noemen is…

Schoon én veilig

Waar je in andere landen vaak de mooiste vissen kan zien zwemmen en het water helderblauw is, valt dat met de Noordzee stiekem toch flink tegen. Ten eerste zit er hier in Nederland veel meer algen in de zee dan bij andere landen, waardoor de kleur vaak wat groenig en bruin oogt. Toch werd de Noordzee in 2014 uitgeroepen tot één van de schoonste en veiligste zeeën ter wereld.

Zee

De Rijkswaterstraat zorgt er namelijk voor dat de rivieren die in de zee uitmonden steeds schoner worden, waardoor er minder schadelijke stoffen in het zeewater terecht komen en ook scheepswrakken en verloren lading gelijk weggehaald kunnen worden. Mocht je de komende weken weer een bezoekje aan het strand brengen, dan weet je dus dat je met een gerust hart de zee in kan duiken.

Enne, mocht je nou ook graag naar een schoon strand willen, dan kan je het beste kiezen voor de Zeeuwse stranden. Oostkapelle werd vorig jaar tot het schoonste strand van Nederland verkozen. Laat de zon dus maar weer komen!

Lees ook: Wat er met je huid gebeurt als je zwemt met make-up op

Bron: Nederland schoon, Fijn op vakantie Beeld: iStock