Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat we tot nu toe weten over de moorden op Savannah en Romy

Er zijn twee jongens opgepakt voor verhoring rondom de moord op Savannah en Romy.

Wat we tot nu toe weten over de moorden op Savannah en Romy

Twee Nederlandse steden, die nog geen half uur van elkaar afliggen, zijn in diepe rouw. Afgelopen vrijdag is de 14-jarige Romy uit Hoevelaken dood gevonden. Twee dagen later werd het lichaam van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten gevonden nabij een industrieterrein. De vraag is of de twee zaken wat te maken hebben met elkaar.

Overeenkomsten

Heel Nederland vraagt zich af: is dit puur toeval of zijn deze twee gruwelijke zaken gelinkt aan elkaar? De overeenkomsten tussen de twee is erg groot. De meiden zijn even oud, hun lichamen zijn gevonden bij een sloot en de plaatsen liggen op nog geen 20 kilometer van elkaar vandaan. Je zou denken dat één plus één twee is, maar volgens de politie hebben de twee zaken niks te maken met elkaar. Dit wordt geconcludeerd op basis van de voorlopige informatie uit beide onderzoeken.

Zwarte auto

Al snel gingen er verhalen over een zwarte auto met twee mannen die meisjes in Soest en Bunschoten lastiggevallen zouden hebben. Nadat er een foto op social media verscheen, meldden de twee heren zich bij de politie."Wij waren daar nota bene om vrijwillig mee te zoeken naar Savannah", verklaarde het duo.

Bekenden

Inmiddels zijn er twee tieners aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Den Bosch in verband met de moord op Savannah en een 14-jarige jongen in verband met de moord op Romy.

Savannah kenden de verdachte vermoedelijk via social media, heeft burgemeester Van de Groep van Bunschoten tegen het Radio 1 Journaal gezegd. "Er waren aanwijzingen dat ze zich met hem schuilhield op een ander adres.'' De politie baseerde zich hierbij op spullen die in het huis van Savannah lagen.

Politie

Maandagavond zat misdaadverslaggever Peter R. De Vries bij RTL Late Night aan tafel. Het werd duidelijk dat er veel vragen zijn over de politie. Zo zou er door de politie aangegeven zijn dat de meiden wel gevonden zouden worden, waardoor er werd gerekend op een goede afloop.

Men vraagt zich af of de politie wel juist gehandeld heeft. Volgens de misdaadjournalist is het makkelijk om van buitenaf conclusies te trekken. In zijn optiek heeft de politie niet verkeerd gehandeld; een zoekactie wordt pas uitgevoerd op het moment dat er een concrete aanwijzing is. Er moet een getuige zijn geweest die één van de meiden ergens gezien zou hebben. Anders is het volgens Peter, ondanks de korte afstand tussen de twee woonplaatsen, zoeken naar een speld in een hooiberg.

Bron: RTL, Nu.nl Beeld: ANP