Onthuld: Dit is hét verschil tussen een BB, CC en DD crème

Je hebt tegenwoordig de BB crème, de CC en nu is er ook een DD crème.
Onthuld: Dit is hét verschil tussen een BB, CC en DD crème

Je hebt tegenwoordig de BB crème, de CC en nu is er ook een DD crème. Er zijn zoveel gekleurde smeersels te vinden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is nou het verschil tussen deze crèmes? Fashionista liet zich 'verrassen' door een aantal soorten moisturizers en nam de proef op de som. Om te beginnen bevatten ze alledrie een kleurtje, maar heeft het smeerseltje ook de voordelen van een echte crème en hydrateert het goedje de huid. Twee vliegen in één klap dus. Vandaar dat de 'letter-crèmes' waarschijnlijk zo populair zijn.

BB Cream
BB crème Als eerste kwam de BB crème op de markt. Het product komt uit Azië en is razend populair. BB crèmes bieden extra dekking, maar verzorgen je huid ook goed met bijvoorbeeld een SPF. Ze zijn lichter dan een gewone foundation, maar zwaarder dan getinte moisturizers. Hou er alleen wel rekening mee dat hij niet zo goed beschermt als echte zonnebrandcrème. Omdat een BB crème een kleurtje geeft op je gezicht gebruik je er vaak minder van, dus je bent niet zo goed beschermd tegen de zon. Daarvoor moet je echt een traditionele zonnebrandcrème gebruiken.

CC Cream
CC crème Het verschil tussen een BB en een CC crème is niet echt groot. Het CC smeerseltje wordt ook wel de verbeterde versie van de BB genoemd. Hij voelt een beetje slagroomachtig aan en wordt gezien als een kleurcorrector. De crème is bedoeld om problemen als roodheid aan te pakken en heeft daarnaast dezelfde voordelen als de BB: hydrateren, camoufleren en beschermen. Terwijl een BB crème gewoon een lichte foundation is. Nogmaals het verschil tussen de BB en CC is miniem. Het enige dat je kunt merken is dat de CC crème lichter is qua structuur en lichter is op de huid.

DD Cream
DD crème Het merk Julep lanceerde de zogenaamde DD crème. Hierbij ligt de voornaamste focus op anti-aging. De DD cream is dus meer geschikt voor de wat rijpere huid. En de BB en CC voor de 'jonkies'.

Bron: Fashionista, Beeld: iStockphoto

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f92931e37978', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });