Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nieuwe ontdekkingen in zaak-Savannah

Dit weten we nu over de zaak-Savannah.

Nieuwe ontdekkingen in zaak-Savannah

Er zijn nieuwe ontdekkingen gedaan in de zaak-Savannah. Zo moest de 16-jarige jongen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Savannah uit Bunschoten, van de kinderrechter uit huis geplaatst worden. Dit heeft zijn advocaat bevestigd aan RTL Nieuws.

Uithuisplaatsing

De uithuisplaatsing zou op 7 juni plaatsvinden, maar toen zat de verdachte minderjarige al vast vanwege de zaak-Savannah. De uithuisplaatsing was volgens de advocaat in het belang van haar cliënt. Het zou een laatste stap zijn naar volwassenheid.

"Het is een heel gemakkelijke gedachte van mensen die geen weet hebben van ondertoezichtstelling. 'Oh, iemand wordt uit huis geplaatst. Nou, dan zal het wel pedagogische onmacht zijn, dan zullen er wel gedragsproblemen en verwaarlozing in het spel zijn'", vertelt de advocaat aan RTL Nieuws. Elke zaak is weer anders en moet dus anders beoordeeld worden.

Foto

Afgelopen weekend werd een foto geplaatst van de verdachte in een Facebook-reactie. De bijbehorende tekst: 'Dit is de moordernaar van Savannah'. "Iemand is echt nog maar verdachte totdat hij veroordeeld is door een rechter en niet door het publiek", was de reactie van de advocaat. De foto en opmerking op Facebook zijn inmiddels verwijderd.

Lees ook: Wat we tot nu toe weten over de moorden op Savannah en Romy

Bron: RTL Nieuws, Beeld: ANP