Depressief meisje (16) krijgt bijzondere make-over van kapster

"Scheer het allemaal maar af. Ik heb de fut niet om mijn haar te verzorgen", vroeg een depressieve tiener aan Kayley Olsson voor ze zich in haar kappersstoel nestelde.

Lees ook

"Scheer het allemaal maar af. Ik heb de fut niet om mijn haar te verzorgen", vroeg een depressieve tiener aan Kayley Olsson voor ze zich in haar kappersstoel nestelde. Echter had de kapster hele andere plannen!

Van klittenbos naar prachtige lob

Tijdenlang had het 16-jarige meisje haar haar niet geborsteld, omdat ze dat niet meer kon opbrengen. Het resultaat daarvan was een flinke bos met onhandelbare klitten. "Toen ze binnen kwam lopen, zei ze dat we al haar haren er maar af moesten knippen, omdat ze de pijn van de klitten eruit borstelen niet kon verdragen", zo schrijft Kayley op Facebook. "Ze had het gehad met al die knopen in haar haar en vond zichzelf niets meer waard. Mijn hart brak toen ik haar aanhoorde. Dit kind moest en zou haar lokken behouden."

Kayley en haar collega waren 13 uur lang – verspreid over twee dagen – bezig met de make-over. Beetje bij beetje veranderde de klittenbos in een prachtige, glanzende lob. "Eindelijk kregen we dit prachtige meisje aan het lachen en maakten we haar duidelijk dat ze dat waard is. Ze zei: ‘Ik ga zowaar lachen op mijn schoolfoto. Door jou voel ik me weer helemaal mezelf’."

Belangrijke boodschap

Met haar post op Facebook wil de Amerikaanse kapster een belangrijke boodschap delen. "Laat dit een belangrijke les zijn: mentale gezondheid is cruciaal voor iedereen. Ouders, neem je kinderen serieus. Stuur hen niet weg met de dooddoener dat ze zich er maar overheen moeten zetten. Een kind mag zich nooit zó waardeloos voelen dat ze niet eens meer haar haar kamt."

Lees ook: Bijzondere tattoo van vrouw met depressie gaat viral

Bron: Metro UK, Beeld: Istock, Facebook

Laatste nieuws

Zie ook