Yvonne Coldeweijer: ‘Ik heb nooit mijn klanten voor de gek willen houden’

Yvonne werd aangeklaagd door Chanel

Lees ook

Yvonne Coldeweijer (30) biechtte vorige week op dat ze is aangeklaagd door Chanel. Ze verkocht telefoonopladers met het C-logo via haar webshop. En dat mag dus niet.

Ze wist dat ze fout zat

Yvonnde wist dat ze fout zat, vertelde ze vorige week aan haar YouTube-publiek. Het commerciële misstapje liep met een sisser af toen ze uiteindelijk alleen de nettowinst en een boete van driehonderd euro hoefde op te hoesten.

"Eigenlijk is dit vorig jaar al gebeurd, maar omdat ik voor mijn vlog elke keer weer iets nieuws en sappigs moet verzinnen, had ik besloten om het nu maar eens online te gooien. Daarbij speelde natuurlijk ook mee dat ik de shock inmiddels zelf al te boven was, en ik wist dat het met een sisser was afgelopen. Maar dat deze vlog ineens zo ontzettend viral zou gaan, had ik ook weer niet verwacht."

Viral

"Ik schrok er een beetje van en dacht: wil ik wel uitgerekend met dit filmpje trending gaan? Ik haalde de video eraf, maar toen was het nieuws al opgepikt door het AD en vroeg RTL Boulevard of ik aan de desk wilde komen vertellen wat er precies was gebeurd. Dan haal ik er ook maar uit wat erin zit. Ik heb de video dus ook weer gewoon teruggezet."

"Stiekem vond ik het best een beetje lekker dat er een keer een relletje was. Mensen zien me altijd als het lieve, blonde meisje, maar ik heb genoeg streken! Maar ik heb nooit mijn klanten voor de gek willen houden, ik zag er op het moment dat ik de telefoonopladers ging verkopen het kwaad niet zo van in. Maar ineens kreeg ik wel een stuk of tachtig mails van mensen die ook zo’n ding wilden, dus ik dacht: lekker! En ik dacht dat het wel duidelijk was dat ze niet echt van Chanel waren."

Slechte invloed

"Of ik beïnvloed ben door de foute mannen die ik vroeger heb gedatet? Nee, hoor! Die waren fout op een heel ander vlak: dat waren players die veel te knap en te breed waren voor hun eigen bestwil, en je alles vertellen wat je wilt horen. Het enige wat ik van hen heb geleerd, is dat ik het nu veel sneller door heb als iemand me probeert te paaien."

"Ik weet dat ik fout zat en ik zal zoiets nooit meer doen. Maar ik heb er toch weer een hoop extra kijkers aan overgehouden die blijven hangen voor de echt leuke en inspirerende filmpjes op mijn kanaal, bijvoorbeeld over het modelabel wat ik aan het opzetten ben, en de tips die ik geef aan ondernemers. Zo zie je maar weer: elk nadeel heeft zijn voordeel!"

Beeld: Instagram, ANP

Laatste nieuws

Zie ook